Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa OPERACIJA ŽELODCA – PODPIRANJE LENOBE

OPERACIJA ŽELODCA – PODPIRANJE LENOBE

Ne vem, na prvi strani je moj resen odgovor…. Ne bom sodila kdo je preveč operiran kdo premalo, ker zadnje čase samo preletim temo o operaciji želodca, vidim pa, da res danes že vsak pride mimo. Čemu spuščanje kriterijev? Ne vem. Jaz sem imela 1,5h psihološkega mučenja, kako je sedaj s tem ne vem. Redko tudi sodelujem na klubih operirancev, tako da težko karkoli sodim.

Še enkrat ti povem – impulzivno prenajedanje…. odvisnost od hrane itd. Nekdo, ki ima samo 13kg preveč in nima težav z impulzivnim prenajdanjem – se zavedam, da tega enostavno ne more razumeti. Tako kot jaz ne razumem alkoholika, kako lahko spije po liter vodke dnevno, ker jo jaz kateri petek pol litra, pa hočem umret še naslednjih nekaj dni. Samo zato ker se trikrat na mesec malo napijem se še ne čutim oklicana, da sodelujem in pljuvam po forumu o alkoholizmu, češ kako ne moreš nehat, če pa jaz lahko zdržim do druge žurke z vodko vsaj 10 dni….

Na drugi strani te teme imaš moj esej, potem pa vaše nadaljnje pljuvanje… Na pljuvanje se pač odzovem s pljuvanjem….

Mimogrede, sem jaz osebno shujšal tudi več kot 10 kg na mesec. To samo pove, da so šli na operacijo želodca ljudje, ki niso nič telovadili.
Kot sem rekel. Hvaležen sem ti le, da si pravilno citirala. NE RABIJO VEČ “ZDRAVLJENJA” . To ni isto kot “ozdraviti nekoga sladkorne”. Pojdi na forum diabetikov. Tam ti bodo lepo razložili, da odmrlega organa ne reši nič. Če je tisti, ki te operira kaj resen tudi ne bo izustil, da se s tem pozdravi sladkorna.
To na kratko pomeni, da se vam takrat neha sladkor višat v tri krasne, ker ste se predtem nabivale z ogljikovimi hidrati……..baaaaaaah ne da se mi tega zdaj.

Operacija želodca je varovalka pred prenajedanjem . Dejte preberite kake pišejo/te ženske, ki si operirajo želodec. Na kratko imajo vse en in isti imenovalec. Smisel življenja jim je “biti sit” oziroma drugače smisel življenja jim je čim dlje trajajoča in čim bolj intenzivna sitost s hrano, ki jim viša krvni sladkor.
Kako se zdravi na primer depresija?
Človeku se da tablete in se mu reče naj reši svoje probleme, zdaj ko so ti tablete dale voljo. Da se mu tablete zato, da jih potem, ko bo rešil svoj problem ne bo več rabil.

Kako je z operacijo želodca? Operira se želodec zato, da bo oseba dovolj dolgo živela, da se bo dejansko odločila ne biti več debela. To je primerno zdravljenje.
Dokler je trakec gor se lahko puzate od enega občutka nabitosti z sredstvom za dvigovanje krvnega sladkorja do drugega, ko in če bo šel enkrat dol bo pa treba normalno jesti in živeti.
Svetujem vam le, da začnete telovadit. Pa lp.

kr-edn, shujšal 10kg v enem mesecu? Kam? Maščobne mase ziher ni šlo za 10kg v enem mesecu dol 🙂 To ni najbolj zdravo, mišice ti je pobralo, kar je rezultat minusa kg na tehtnici….

Kr-edn, to o sladkorni pa vsi vemo, kaj je mišljeno, tako da ti ni treba veš…. Samo si sam to privlekel ven iz konteksta…. tako da ne razumem….

Ena je razlagala, da si je sladkorno ozdravila, zato sem tisto napisal.

Ja, da se shujšati na popolnoma zdrav način za tudi več kot 10 kg v enem mesecu, če hujšaš s telovadbo. Meni ni mišic nikjer pobralo, sem videl rezultat prej in potem. Zdravniki pravijo, da prehitro hujšanje ni zdravo zato, ker kokoši pojejo en jogurt in eno jabolko edino kar telovadijo je to da stopijo na vago in spet dol in potem v dveh dneh zgubijo tri kile. Jaz sem napisal prej menu, ki da telesu vse esencialne sestavine. Če zelo dosti telovadiš (itak te debeluharce kaj takega ne bodo nikoli naredile) je potem šele malo potreba povečati vnos mesa in mineralov (listnate zelenjave).

Se še jaz enkrat in zadnjič tukaj oglašam.

proti lenobi ni zdravilaPrvi začetni tvoj komentar je bil žaljiv do večine nas debelih.
Jaz te razumem kaj nam hočeš povedat,samo da ni vse tako enostavno kot si napisala.
Veliko ljudi,veliko različnih problemov.Ni potrebno posploševat.

Jaz sem pridelal 210 kg.Sedaj se trudim in jih imam 160.Brez operacije trenutno.Ponudili so mi jo za naslednji mesec in sem jo odklonil.Bom poizkušal sam,če bo šlo.
Debel sem od malega.1.razred-58kg,8.razred-108kg,itd…
Poizkušal večkrat hujšat,neuspešno.Zgubil 20,potem pridobil 40. Verjemte,ta odvisnost je veliko težja od drog.Od drog človeka izolirajo.Od hrane pač ne moreš.
Hujšanje je psihična vojna in borba z živci.In tistim,ki uspe so carji.
Odkar sem na teh forumih in odkar hodim za operacijo(do sedaj vse samoplačniško)sem dobil motivacijo in vzpodbudo pri isto mislečih in ljudmi z istimi problemi.

Verjetno je malo takih,ki bi šli/e se pustiti rezat kr tako.V tem vidijo svojo zadnjo možnost za uspeh.
Verjemi, da ni lepo nam debelim.Ne fizično in še manj psihično ko se skušamo znebiti kg.Vrtiš se v začaranem krogu,ki ga ni konec.Lahko je reč pejdi se gibat,teč,manj jej.
Ko sem začel hujšat sem se skušal gibat.Prav silil sem se.Seveda do poškodbe kolena.Ne gre.Potrebno je prej shujšati in tu je hec teh operacij.Olajšajo pot hujšanja.Učijo te kako jesti,te spodbujajo in ta forum je tudi temu namenjen.

Se pa strinjam s tem,če se po operaciji zrediš nazaj na iste oz še večje kg bi moral vrniti denar,ker se ne trudiš in ceniš svoje zdravje!

Nehajmo se prepirat in žalit eden drugega!Dejmo si rajši pomagat in se podpirat.

Jaz se bom trudil za izgubo kilogramov še naprej in izkoristil vse možnosti, ki so mi dane,tudi operacijo,če bo potrebno.

Vsem,ki pišete poste proti nam debelim,še to:
Težko,da se bomo kdaj prišli na isto točko.Če niste nikoli imeli težav z debelostjo,tega ne morete razumeti.Še nobeden v mojemu življenju,ki se je pogovarjal z mano in je bil normalne teže me ni razumel.Kvečjemu se je potrudil in samo rekel da me razume.
En klik v glavi je premalo,da bi izgubil 100kg,potrebno je veliko več…

To je bil moj zadnji komentar v tej temi.

Lep pozdrav za vse

[url=http://lilyslim.com][img]http://swlf.lilyslim.com/gOGTp1.png[/img][/url]

@lujko32, narobe si razumel , vsaj jaz nisem tako – ne pišejo postov prosti debelim , temveč propagirajo ravno tak način hujšanja , kot se ga greš ti !!! Bravo zate.

@pemina
, drugim očitaš jemanje stvari iz konteksta , a sama delaš ravno to . ni edino uspešno hujšanje samo ob skuti in tuni…. beri druge teme – dekleta in fantje (vesna100, lenka, ena pac, count down …. ) so uspešno shujšali ob preprostem receptu : več gibanja in pestra in zdrava hrana s ustreznim številom obrokov . večinoma brez štetja kalorij in tehtanja hrane

jaz sem uvodni post razumela kot brco v rit – morda malo grobo, a kar je napisano , je resnično. tvoj pljunek je bil veliko večji , kot ta brca. nekateri pač rabijo brce , da začnejo razmišljati. me pa veseli , da si uspela spremeniti ton in spet normalno komunicirati , kot smo te bili vajeni .

@kr_edn Mimogrede, nisem operiranka, pa niti na poti k operaciji ne. Je pa res, da sem že celo življenje v boju proti kilogramom… Mogoče zato razumem ljudi, ki se odločaj za ta poseg.

Glede diabetesa pa… Poznamo dva tipa bolezni, kot verjetno veš. Tip1 in tip2, ki mu navadno rečejo kar starostni, saj slinovka ne odpove, ampak se iztroši, opeša in ti ljudje jemljejo tablete, ki trebušno slinovko spodbujajo k boljšemu delovanju. Če seveda to traja in traja, le-ta odpove in pristanemo na insulinu. No in ta tip diabetesa je z bypassom ozdravljiv.

Sicer sem pa prav vesela, da so se toni in izrazi na forumu polegli…

Žal je za zadnje kg uspešno le strogo hujšanje “ob skuti in tuni”, pa ne vzemi tega spet dobesedno :). In ja, potrebovala sem razpredelnice, da sem res zaužila dovolj kalorij, da jih ni bilo premalo, da sem resnično izgubljala na maščobni masi in ne mišični, saj sem bila petkrat na teden na aerobiki. Slednje je pomembno zato, da imam urejen metabolizem in da se ob kakšnem sendviču ne zredim nazaj. Prvi prispevek, uvodni prispevek je napisan katastrofalno ponižano za nas operirance in je očitno napisala oseba, ki pojma nima kaj so to operacije, kaj je to debelost in kakšno je življenje po njih. Vse skupaj je napisano v smislu, vam dajejo potuho, zakaj še ne meni, jaz pa morem sama….. že vzdevek te osebe marsikaj pove in takšna oseba, takšen spisek si pač ne zasluži moje kulturne debate. Temo o operaciji želodca morajo brati tisti, ki so dali to preko, sicer se res določene stvari lahko napačno razumejo…. Berem te osebe (lenka, vesna), ki na tem forumu hujšajo in včasih tudi sodelujem, zato tudi sama vem, da imajo isto teorijo kot jaz.

kr-edn, ne vem, ampak meni se zdi nemogoče shujšati 10kg izključno v maščobno maso v enem mesecu. Sicer pa je moškim tako lažje, saj imate več mišične mase, ki je glavni porabnik kalorij. Hujšanje pri moških in ženskah se precej razlikuje. Tudi nekdo pri 120kg prej shujša 10kg, ker ima več mišične mase in višji bazalni metabolizem. Evo, jaz sem se mogoče malo zafrknila, ker sem res ob hujšanju mogoče malo preveč izgubila na mišični masi, zato je ostalo tudi veliko kože. Ampak ko pomislim, da je bil prej moj obseg bokov za ok. 60cm večji, potem verjetno vsa koža tudi ne more v normalen položaj .

Tudi jaz včasih vidim ekstremno debele ljudi, ki si nosijo pladnje po mcdonaldsu, opazim ljudi, ki me gledajo, ko da sem iz lune padla, ker želim v pekarni vedeti sestavine kruha in ali je v njem barvilo ali dejanska ržena moka…. Če bi bila v tej koži že od nekdaj, bi si verjetno mislila, lenoba debela, kaj pa vem, mogoče enako kot vi, sedaj pa se mi smilijo, ker vem kako težko je pretrgati to vez….

Beri: pojejo manj OH-jev, beri: ne dvigajo si tako močno glukoze v krvi, beri: ne potrebujejo toliko inzulina: beri ni potrebno več jemati inzulin (ni potrebno več zdraviti pred previsokim krvnim sladkorjem).
Če se pa potem spet napokajo z enim velikim OH-jastim obrokom bo pa spet krvni sladkor v višavah in spet bo treba “pozdravit krvni sladkor”. Organ se ni pozdravil, le krvnega sladkorja ne dvigujejo več tako visoko. To je tako, kot da se uležeš, ker te boli noga in misliš, da si jo s tem pozdraviš.
Isto bi dosegli z lowcarb dieto, glede diabetesa tipa 1 in 2 je pa linearna korelacija med zaužitimi ogljikovimi hidrati v družbi in med pogostostjo diabetesa.

@pemina

Glede mojega hujšanja , vem jaz. Vsak dan je potrebno pojesti vse esencialne aminokisline vitamine in minerale v dovolj velikih količinah (kar sem napisal prej je več kot dovolj) in obenem spati dovolj časa (8-9 ur). Če to narediš telo ne porablja mišične mase. Telovadba je pomembna. Ob dolgi telovadbi telo porablja maščobe in tako sem shujšal jaz (2-3 uri dnevno). Poznam ljudi, ki so sujhšali tudi 15 kg na mesec. Razlika spolov pa ni nobeno opravičilo pa ne vem kaj. Če moški in ženska jesta na enak način se bosta oba enako redila. Torej če jesta isto hrano od iste stopnje lakote do iste stopnje sitosti. Saj tigri in levi pojejo še več kot moški, pa niso debeli weeeeweeeee ni fer ni fer.

No, glede tipa2 imaš v veliki meri prav, res je posledica prehranjevanja, čeparv nanj vpliva tudi predispozicija oziroma genetska zasnova. Tip1 pa je od hrane popolnoma neodvisen, nastane nenadoma, večinoma v rosni mladost in z nepojasnjenim vzrokom ali kot posledica vnetja trbušne slinovke… Sicer pa verjamem, da to na tej strani nobenega ne zanima.
Lep dan še naprej…

Te operacije bi morale bit vse samoplačniške, s pregledi vred. A ni luštno, žreš in žreš, dokler nimaš visečega sala vsepovsod, pol pa po napotnico pa pod nož …

Nekaj vam povem, preden se spet začnete vulgarno dret, kdo spet ponižuje debeluhe in da ne razume kako je bit skoz lačen … še kako dobro vem. S težo se borim že vse življenje in se bom do smrti, vsa moja družina je predebela – to je seveda zaradi življenskega stila, čeprav bi ob pogledu nanje skoraj pomislila tudi na genetiko (v to sicer ne verjamem, je le izgovor). Zakaj tako mislim? Imam normalno, zdravo težo (175/63) in postavo, ki je tudi estetsko zadovoljiva, sicer pa nič posebnega – ampak da na tej točki ostanem, se moram paziti na vsak grižljaj, ki ga dam v usta in to že od malega (to ni posledica jo jo diet, ki znižajo metabolizem). Če sem jedla le malo več, sem se takoj začela izjemno hitro rediti, kot bi moje telo znalo do skrajnosti uskladiščiti vsako drobtinico (to bi bilo koristno, če bi živela pred 10.000 leti, zdaj pa pač ne).Pojem največ eno tretjino tistega kot moja enako visoka in težka kolegica, pri tem ona hodi samo od parkinga do dvigala, jaz pa telovadim vsaj 4x tedensko, da švic teče od mene. Jem samo stvari, ki jih najdemo na fitnes jedilnikih, ampak kot rečeno, le eno tretjino količine za žensko mojih let, sicer se zakoj začnem rediti. Bila sem na hormonskih in vseh mogočih preiskavah, vse v redu. Moje telo enostavno vse uskladišči v špeh. Jaz sem pa lačna kar naprej, kar naprej bi jedla, prikazujejo se mi zrezki in pica, pa ne smem, se pač prisilim, da dvignem rit in grem telovadit …

Tako da ja, vem kako je biti neprestano lačen in zaradi tega zafrustriran. Vendar nimam izbire, vsaj po moji logiki – naj se zapustim in pridelam visok tkal, holesterol, sladkorno …? Da ne omenjam ogabnega, strijastega in mehkega telesa z visečim salom. Vse to je izključno posledica prenažiranja oz v mojem primeru bi tja najbrž prišla že z normalnimi količinami. Torej, vprašanje je – ZAKAJ JAZ LAHKO, VE PA NE? V čem se jaz drugačna od vseh, ki jambrate in sedite na riti cel dan, zraven pa še eno čokolado za tolažbo? Meni je zelo težko delati to, kar sem opisala, vendar se vsak dan znova premagujem in premagam, da se ne nažrem. Kar roke se mi tresejo, kot odvisniku, vendar ne smem. Če bi popustila, bi imela v par mesecih dvakrat več kil kot zdajle. Ampak vem pa, da če bi padla tako nizko, da bi morala iti s 120 kg rezati želodac, da bi ustavila žrtje – ne bi se mogla več pogledati v ogledalo. Pa se sploh nimam za kako močno osebnost, le s kilami imam smolo. Obstajajo veliko hujši problemi kot to – od nas je odvisno, ali bomo kaj naredili v zvezi s tem ali pa samo jambrali, smo bogi in nam ga lastno telo zagode … vsak se sam odloči.

Imam skoraj 125 kg, debelost od malega (8. razred 85kg), ekstremna nihanja, 30 dol-40gor (v dveh letih), niti ne toliko “žretje” kot nekateri radi pišejo, bolj nepravilna prehrana in NIČ gibanja, povrh vsega pa še močne kosti (ki prikrijejo kar nekaj kilogramov, vsaj neki). Pa saj je logično da bo šlo vse kar pojem vse v špeh.

NIKOLI in NIKDAR se ne bi šla rezat, ker ja, menim, da je to potuha, četudi bi bila idealna za operacijo. Hujšam počasi, zelooo počasi, je težko, prekleto težko, ampak je vredno. Se gibljem, vsaj 5x na teden, vsaj uro in pol, jem po Montignacu, lačna nisem, tečna tudi več ali manj ne 🙂 in verjamem, da bo 1x prišlo do uspeha.

Priznam pa da ja, preden se zaveš da je vse ostalo eno navadno sranje, od diet do operacij in da je EDINI način gibanje in sprememba načina življenja, lahko traja… včasih tudi več desetletij. 🙂

Kilogrami niso le maščobne obloge, so tudi krasen obrambni mehanizem in vedno bolj sem prepričana, da se hujšanje začne v glavi, ne pa z operacijo želodca.

Vseeno želim vso srečo tudi tistim, ki so izbrale drugačno pot…

Pred spanjem ne jej ogljikovih hidratov in jej dnevno dovolj proteinov in aminokislin. Če ješ premalo (ne vem kakšen jedilnik sicer imaš) obstaja nevarnost, da ne dobiš vase vseh gradnikov mišic, zato mora telo prebavljati svoje mišice, ki bi, v mirovanju kurile kalorije. Ker ješ premalo torej rabiš premalo. Za večerjo naj bo proteinsko poln obrok (vse esencialne aminokisline-meso, jajca…) z dovolj minerali (zrezek s špinačo…).

Kar je tale operacija želodca je prenos odgovornosti do svojega telesa na zdravnika. Gre se hkrati za več stvari:
– za zasvojenost s hrano,
– lenobo,
– smiljenje samemu sebi in
– dejstvu, da se krivi velikokrat svoje starše oz. druge osebe iz ožje ali širše družbe (kot ena prej ki piše, da so ji starši v mladosti tako razširili želodec, da se je potem skozi celo odraslo dobo samo redila- beri: do sitega se je nažirala in za probleme povezane s tem krivila druge).

To so faliranci, ki se morajo pobrati. Ko začne debeluh enkrat kriviti samega sebe, svojo hedonistično naravo in vse tisto, kar ne bom niti našteval, saj vsak zase najbolje ve bo šele lahko shujšal.

Izjava, da trakec pozdravi sladkorno bolezen več kot le nazorno oriše permisivno naravo zdravnikov, ki zapravljičarijo dejstva o tem kaj se je predtem dogajalo.
V našem zdravstvu je tako, da bomo babi dali inzulin in ji rekli, da naj, če ji cukr pade pač bonbončke je. Saj tako je rekla farmacevtska industrija. Fuuuuuuuuuj

Če še enkrat dobro pomislim je res, glede na to, da dajo potem takim ljudem za jest inzulin in sladkor hkrati to, da debeli ljudje, ko enkrat stopijo k zdravniku po dieto nimajo več nobene rešitve kot pa trakec. Ne vem, jaz sem se enkrat sam prijel v roke in si priznal svoje. Z zdravniki se nisem poskušal baviti.

Kadilcem nihče ne plača pripomočkov, tablet, obližov itd,, je vse samoplačniško, trošarine za čike pa so ogromne.
Tako bi morali narediti tudi pri zelo debelih ljudeh, vse samoplačniško, pa še kakšen dodaten prispevek v zdravstveno blagajno, saj so s svojo nezmernostjo še večji strošek kot pa kadilci.

Ok, pa ne takoj v zrak, saj za posledicami razvad naj se pač zdravijo brezplačno vsi, zato mi ne nekaj, kako je potrebno potem obdavčiti še športnike itd..
In ja, za pijance za volanom bi pa uvedla zakon, da morajo povrniti vse stroške od zdravljenja poškodovancev, do škode, pa tudi če se jim poberejo gate z riti.

Sem shujšala 20kg, to držim sedaj že leta, zato mi ne flancat, da se ne da.

Res, potem pa se zbira denar za zdravljenje hudo bolnih otrok v tujini, medtem ko si ene na državne stroške hodijo dvigat povešene riti. Mislim, res nisem folš, saj katera pa si želi vso razrezano rit natlačeno s silikonom, samo se mi zdi vse to skrajno nemoralno. Za otroke ni denarja, za razvlečene riti pa je.

Mimogrede, sem jaz osebno shujšal tudi več kot 10 kg na mesec. To samo pove, da so šli na operacijo želodca ljudje, ki niso nič telovadili.
Kot sem rekel. Hvaležen sem ti le, da si pravilno citirala. NE RABIJO VEČ “ZDRAVLJENJA” . To ni isto kot “ozdraviti nekoga sladkorne”. Pojdi na forum diabetikov. Tam ti bodo lepo razložili, da odmrlega organa ne reši nič. Če je tisti, ki te operira kaj resen tudi ne bo izustil, da se s tem pozdravi sladkorna.
To na kratko pomeni, da se vam takrat neha sladkor višat v tri krasne, ker ste se predtem nabivale z ogljikovimi hidrati……..baaaaaaah ne da se mi tega zdaj.

Operacija želodca je varovalka pred prenajedanjem . Dejte preberite kake pišejo/te ženske, ki si operirajo želodec. Na kratko imajo vse en in isti imenovalec. Smisel življenja jim je “biti sit” oziroma drugače smisel življenja jim je čim dlje trajajoča in čim bolj intenzivna sitost s hrano, ki jim viša krvni sladkor.
Kako se zdravi na primer depresija?
Človeku se da tablete in se mu reče naj reši svoje probleme, zdaj ko so ti tablete dale voljo. Da se mu tablete zato, da jih potem, ko bo rešil svoj problem ne bo več rabil.

Kako je z operacijo želodca? Operira se želodec zato, da bo oseba dovolj dolgo živela, da se bo dejansko odločila ne biti več debela. To je primerno zdravljenje.
Dokler je trakec gor se lahko puzate od enega občutka nabitosti z sredstvom za dvigovanje krvnega sladkorja do drugega, ko in če bo šel enkrat dol bo pa treba normalno jesti in živeti.
Svetujem vam le, da začnete telovadit. Pa lp.[/quote]

Jaz ti pa svetujem, da se brigaj za sebe, ljudi pa pust pri miru! Kapiš?

Res se mi smiliš.

New Report

Close