Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa OPERACIJA ŽELODCA – PODPIRANJE LENOBE

OPERACIJA ŽELODCA – PODPIRANJE LENOBE

@kr_edn Se bojim, da bo jajček odletel. Včasih se je potrebno prej informirat…To sta le dva stavka kirurga, ki te operacije opravlja…

Rezultati in zapleti
V povprečju so bolniki shujšali 4,3 kg na mesec (5 do 28 kg v 1 do 8 mesecih). Oba sladkorna bolnika ne potrebujeta več diabetičnega zdravljenja.

Ne strinjam se z uvodnim postom, a moram kljub vsemu napisati, da ste me nekatere operiranke s svojim odzivom razočarale.

kr_enega ne zanima “teorija” ampak izkušnje konkretnih obrezanih, zrezanih in sploh sesekljanih (mljask) bab na forumu. Da čujemo…

@ pemina
Tvoj sarkazem in tvoja nonšalanca sta brez osnove. Ker si sama nesposobna narediti red v svojem telesu, si morala za to sfehtati zdravnike. Tebi je morda uspelo, ok, si pač rabila pomoč cele četice zdravnikov in sester, da so naredili zate tisto, kar kljub neizmerni nonšalanci sama ne zmoreš. Da se prehranjuješ v normalnih količinah. A pojdi in preberi zadnje zapise v drugi temi, kjer uboga para macica stoka in to po 3 letih od operacije, ker se redi nazaj!!! V vsem tem času, kar je, kot pravite same, na novo zaživela, si očitno ni uspela poštimati ne v glavi, ne v hrani, ne v gibanju. Ker tega nikoli ni znala in ker je operacija za večino samo potuha, je zdaj, ko ji je zdravnik izpraznil trakec, na istem kot prej. In če se je zdravnik ne usmili še enkrat, bo njena operacija samo metanje denarja skozi okno. Kako patetično.
Sicer lahko reagiraš kot želiš, a ostaja dejstvo, da sama nisi ničesar zmogla in si rabila operacijo želodca. In ta ista operacija ti je pomagala, po tvojih besedah, premagati čustvene tegobe. Očitno si jih premagala tako, da se posmehuješ vsakemu, ki misli drugače. Pa saj jih nisi premagala, le plastično rit si dobila.

kr_eden ne samo eno jajčko, daj cel komplet gor…. ;-))

res je sarkastična in nonšalantna . nisem od nje pričakovala takega nivoja .

Le zakaj razočaranje? Večno, vseživljenjsko igranje vloge žrtve in iskanje krivcev zunaj sebe, jih je naredilo točno take, kot so se zdaj pokazale. Ali trobimo vsi v njih rog ali pa se bodo odzvale vulgarno in posmehljivo.

Veste kaj pravijo, ni neumnih odgovorov so samo neumna vprašanja.

V tej temi je cel kup žaljivk s strani neregestriranih vzdevkov in jaz naj na nivoju svoje ponavljam in ponavlljam. Repliko na svoj odgovor tako in tako ne dobim in ga nisem. Nekateri celo trdite, da mi je pomagala četica zdravnikov, sester, da sem razreševala neke tegobe, da smo žrtve (wtf!!) in berete mimo vrstic, ker vam tako ustreza, ker berete tisto kar želite brati, jaz pa naj ostajam na nivoju?! Zakaj?! Za koga?! Za sebe in sebi enake?! Mi itak vemo!

Skrivate se za raznimi vzdevki, ker se verjetno bojite odziva, ko boste v drugi temi spraševali o hujšanju itd. in se lahko marsikje najdete v navzkrižju prejšnjih vprašanj, odgovorov…

“Pojdite migat, zalega nemarna.” – In jaz naj ostanem na nivoju?! Zakaj?! Zakaj pa se ne bi pozabavala, ko imam ravno čas, saj temu je forum namenjen in vas nekatere jezim nazaj, na vašem nivoju ali nižje.

Glej, vsem ne uspe, kljub operacijam zapadajo v začaran krog, veliki večini uspe in uspešno furajo novo življenje. Te operacije, pa da vas potolažim, sploh niso drage in jih lahko še deset let komot furajo, pa se še ne bodo približali zneskom, ki zaradi korupcije praznijo zdravstvene blagajne npr. v naprej dogovorjena javna naročila raznim kolegom… Tudi, če se ukinejo bodo na vseh področij še naprej dooolge čakalne dobe.

Se pa strinjam s tem, da je to postala preveč serijska “proizvodnja” in se premalo polaga pozornost na posameznika, koliko je sploh pripravljen začeti drugačno življenje. Ko sem jaz začela smo bili strogo stestirani, zdaj pa je že vsak primeren. Mogoče se strinjam s tem, da bi se delež zneska operacije vrnil, v primeru, da se oseba nazaj zredi. Ampak to so precej kompleksne teme in vem, da nekateri ne razumete, to so precejšnje stiske ljudi, ki se znajdejo v tej odvisnosti od hrane in te osebe se v tistih trenutkih niti malo ne smilijo sami sebi, kot se tudi pijanec v času vinjenosti sploh ne smili sam sebi.

In ja, zrediš se lahko tudi od t.i. zdrave prehrane – načeloma kaj sploh to je – če se z njo nepravilno prehranjuješ. Piramida, pa je že kdaj za v smeti…. Sicer pa to tako veste, če kukate na to stran, to pomeni, da hujšate, da imate preveč kg in s tem verjetno tudi veste, kaj in koliko se je…..

uravotežana prehrana

Vidiš, zato grem na nizek nivo, ravno zaradi teh ponavljajočih stavkov in vaših trditev! Kako lahko to rečeš?! Res te sprašujem, kako lahko rečeš, da sama nisem nič naredila?! Veš koliko sem jaz naredila, veš kako svinjsko težko mi je bilo s 120kg lesti v hrib, pa sem šla, pa sem šla večkrat na teden in vztrajala in vztrajala in vztrajala, pa se mi je mešalo, ker svoje čustvenih vzponov in padcev več nisem mogla lajšati s hrano, temveč se z njimi soočiti… Ampak tega ne želiš prebrati ter razbrati iz mojih spisov in nihče od vas sodnikov, ki ste tako pametni okoli naših operacij, vi želite najti potuho v mojem traku, o katerem se vam ne sanja kako deluje, vas niti ne zanima, ker vam tako ustreza in niti približno ne vidite širše, ker se vam ne da! In meni bi se naj dalo?! In meni bi se naj dalo razumeti vaše stališče in pogledati širše, da je nekomu res to odvisnost, te operativne odločitve težko razumeti?!

uravotežana prehrana[/quote]

Jaz vem, vprašanje je, če ti veš, glede na to, da si na tej strani…

Res al kaj?! Pijo mijo, škoda tega nisem pred operacijo vedela! Kje si hodil/a dve leti prej?! Tak, zdaj pa sem vrezana, pa še tvoja teta, babica, mama bo čakala na novi kolk eno leto dlje!

:D[/quote]

Ti se kar tolaži. Moja babica je zdrava ko dren malo pred devedesetim letom, ker je celo življenje delala na kmetiji in ni požrla vse svinjarije in si guncala rit pred računalnikom ali tv. Tudi kolki ji HB dobro služijo.
Kar smili se celo življenje sama sebi, ker prej ali slej se ti bo ta zmanjšani trebušček itak znova razširil. Kaj pa potem?

Hja, seveda..če si zlomiš koleno, si daš komolec v gips. Tudi jaz bi morala priti prej na ta forum.
Nekateri ste namreč fenomeni.

Res al kaj?! Pijo mijo, škoda tega nisem pred operacijo vedela! Kje si hodil/a dve leti prej?! Tak, zdaj pa sem vrezana, pa še tvoja teta, babica, mama bo čakala na novi kolk eno leto dlje!

:D[/quote]

Ti se kar tolaži. Moja babica je zdrava ko dren malo pred devedesetim letom, ker je celo življenje delala na kmetiji in ni požrla vse svinjarije in si guncala rit pred računalnikom ali tv. Tudi kolki ji HB dobro služijo.
Kar smili se celo življenje sama sebi, ker prej ali slej se ti bo ta zmanjšani trebušček itak znova razširil. Kaj pa potem?

Hja, seveda..če si zlomiš koleno, si daš komolec v gips. Tudi jaz bi morala priti prej na ta forum.
Nekateri ste namreč fenomeni.[/quote]

No, pol pa to velja za tebe, ki guncaš svojo rit pred računalnikom in ne delaš na kmetiji. Pa naj te potolažim, meni se trebušček več ne more razširiti. Zakaj ne? Ta odgovor pa prepuščam tvoji domišliji…. 🙂

Kopiram iz bazične teme:

odebeljeni tisk: po operaciji si naredi solato s slanino. Kam to vodi? Pemina, kaj pa ti porečeš?

Čebelica pa naj mi oprosti, ampak ravno njen post mi je padel v oko.

Pa še pojasnilo tebi draga moja: ja, sedim pred računalnikom, pa vendar sem zdaj, ko sem debela, vseeno polovico lažja od 120 kilogramov. In zakaj sem na hujšanju? Ker je ob mali spodbudi lažje shujšati 5 kilogramov, kot potem, ko zabredeš 50.

@pemina
Saj sem te vprašala, da mi pojasni svojo plat. Pa se ne spomnim, da bi mi odgovorila. In dokler ti niso somišljenice rekle, da si jih razočarala, se nisi niti potrudila, da napišeš kaj uporabnega.
Se strinjam, da je nivo tipkanja v tej temi pod kritiko, ne glede na to, kaj kdo zagovarja. A sama ne žalim, le povem, kako stvari jaz vidim. Če se je kdo v mojih besedah našel užaljen, sem pripravljena poslušati drugo plat.
In ne, nisem tu zaradi svoje teže. Spremljam pa temo o operacijah želodca in jo redno berem. Pred nekaj dnevi sem pomislila, da je to vse skupaj postalo že prava farsa. Dobro si ugotovila, da danes operirajo že žensko staro 30 let in z ITM 30. Tako sem prebrala v tej temi. Torej, dejanska potuha. 30-letnico je treba nagnati v gozd na rekreacijo, ne pa v operacijsko dvorano. Taki zdravniki, ne glede na njihov sicer hvale vreden trud, pri meni počasi izgubljajo kredibilnost. Poleg tega mislim, da take nepotrebne operacije mečejo črno piko na vse operiranke. Žal, tako to vidimo nekateri izmed nas. Še vedno mislim, da se da storiti marsikaj, preden človek pride do 120 in več kg. A tu se pač ne bova strinjali, zato je debata o tem brezpredmetna.
A če bi se te operacije izvajale le na ekstremnih primerih, pri zrelih ženska, pri tistih, ki se težko gibajo, pri izjemah, potem bi jih vzela kot vsako drugo zdravljenje. Ker se zavedam, da zdravstveno blagajno praznijo za bedarije in se v tem s teboj strinjam. A opažaš tudi sama, da so se te operacije začele vrstiti kot bi šlo za lekadol. Vsaka se že lahko naroči na pregled. In če ne gre na napotnico, pa samoplačniško.
Žal mi je samo to, da ste se vsi prijeli za plačilo, ker ste s tem zgrešili bistvo. Da ne more in ne sme kirurški nož postati nadomestilo uravnoteženemu življenju. Marsikatera debela oseba najde v možnosti operacije edini izhod, a to je napaka. Operirane so že ženske mlajše od 30 let. Pa saj ne gre za denar, gre za odnos do lastnega telesa in odnos do prehranjevanja.
Če pošteno razmislimo, je za veliko operirank tale operacija kot potuha, ker sama praviš, da niste vse uspešne. In mogoče bi bila daljša čakalna doba na to operacijo, smiselna. Tako bi morda tisti, ki iščejo izključno potuho, odnehali.
Ker si sama operirana, si se pač našla užaljena ob mojem uvodnem postu. A vzami si nekoč čas in s tako opevano funkcionalno pismenostjo in neobremenjenostjo s čustvi, preberi še enkrat temo o operacijah. Morda boš lažje razumela, kaj sem želela povedati.

V premislek vsem pa tole. Ne glede na to, kaj mislimo in zagovarjamo, vulgarnost in posmehljivost nista opravičljiva. Pa četudi je to le forum, za vsakim ekranom se skriva resnična oseba s svojim resničnim življenjem.
In draga pemina naj končam. Morda res ne vem kako je pri 120 kg riniti v hrib, a še vedno mislim, da nihče ne pride do take teže preko noči. Če pa nekaterim ni razumljivo, kako se človek lahko zapusti do te mere, pa to ni zato ker ne bi znali na široko razmišljati. Ampak zato, ker bi v takih situacijah ukrepali bistveno prej.

[/quote]

No, pol pa to velja za tebe, ki guncaš svojo rit pred računalnikom in ne delaš na kmetiji. Pa naj te potolažim, meni se trebušček več ne more razširiti. Zakaj ne? Ta odgovor pa prepuščam tvoji domišliji…. :)[/quote]

Pred petnajstimi leti so prav tako trdili, da so CDji neuničljivi.

AMEN.

odebeljeni tisk: po operaciji si naredi solato s slanino. Kam to vodi? Pemina, kaj pa ti porečeš?

Čebelica pa naj mi oprosti, ampak ravno njen post mi je padel v oko.

Pa še pojasnilo tebi draga moja: ja, sedim pred računalnikom, pa vendar sem zdaj, ko sem debela, vseeno polovico lažja od 120 kilogramov. In zakaj sem na hujšanju? Ker je ob mali spodbudi lažje shujšati 5 kilogramov, kot potem, ko zabredeš 50.[/quote]

O, celo zanima nekoga nekaj več, pa se zadeve premaknejo 🙂 Glej, meni bi se zmešalo, da s 120kg začnem hujšati s strogo “dieto”, piščančje prsi, tuna, beljakovinski napitki….po enem letu takega tempa se ti vse skupaj zagabi. Prve kilograme komot shujšaš samo z manjšim vnosom hrane in pri tem je dovoljena slanina tu in tam, zakaj pa ne. Pomembno je, da je kalorični deficit tudi z gibanjem. Tudi sama sem jedla vse, le manj, kilogrami so kopneli. Čeprav bi se naj manj povesila koža, če bi že v začetku štartala tako kot sem končala, ne bi toliko izgubila na mišični masi, ampak zdaj na koncu sem res vsekala tisto fitnes “dieto”. 5 obrokov na dan, fat burnerji, beljakovinski napitki, tehtala vse, v excellu naredila razpredelnico prehrane, naštudirala koliko gramov beljakovin moram pojesti, koliko g OH in maščob… Pri visoki teži pa zadostuje samo manj jej. Seveda bolj zdravo, ampak tu pa tam pa komot s prekrški….

Pemina, glej, v osnovi sem suha. Potem sem se pred 15 leti malce zapustila in se zredila za 13 kilogramov, ki sem jih v pol leta s trdno voljo shujšati in ob popolni spremembi življenskega stila tudi zgubila. In kar je najpomembnejše, jih 15 let nisem dobila nazaj. Po 15 letih se cikel ponovi, razlika je le, da si pri teh letih več ne želim zgledati presuho in želim izgubiti samo 5 kilogramov. Manjka pa mi tisti KLIK v glavi in se zato zadeve same od sebe tudi nikamor ne premaknejo. Stagniram, se pa na srečo,ne glede na to koliko pojem, ne redim naprej
Kar hočem povedati, je to, da nikoli niso dovolj diete, potem pa gremo nazaj po starem. To se ti vedno in čisto vedno lahko odbije samo kot bumerang.
Treba je zadeve razčistiti v GLAVI. In to je najtežje od vsega. Zato se tudi ne strinjam, da se težave rešujejo kr tak bytheway z operacijami, ker taki ljudje ne spremnijo najpomembnejšega: življenskega stila. Ker ti operirajo želodec in en možganov. In zato tudi ne vidim dolgoročnega uspeha v teh operacijah. Ker ni bistvo debelosti želodec, ampak naše mišljenje in življenje. Tega pa se žal ali na srečo ne da operirati.

Samo to: nobena operacija ne bo rešila osnovnega problema.

Na podlagi lastne izkušnje in pogovora z operirankami ti povem, da imaš takšne in drugačne. Ampak upam, da te operacije ostanejo vsaj zaradi nas nekaj, ki smo bili pripravljeni sprejeti bitko, nekateri niso. Je velikooo uspešnih zgodb in več operirank, ki se tukaj sploh ne oglašajo. Te operacije imajo načeloma na vsakega drugačen vpliv. Meni je operacija fizično preprečila prenajedanje in sem MORALA najti klik, ki bi ga sicer odlašala, kot ga sedaj ti.

Je tudi popolnoma drugače, ko je potrebno shujšati 5kg, 13kg in 60 kg. Tega se ne da primerjati. Ti verjetno nimaš težav z impulzivnim prenajedanjem, kot smo ga imeli nekateri. Velikokrat rečem, tudi na tem forumu, še sedaj se včasih zavem svojega napačnega nagona, odnosa do hrane in se vsakič zdrznem. Sicer je teh trenutkov vedno manj, so redki, ampak so… Pomebno je, da se jih zavedam in uspešno nadzorujem.

Žal pa ti moram povedati, da boš morala ubrati dieto za zadnjih 5 kg, sicer ne boš shujšala v maščobno maso in takrat je potreben strogi režim glede prehrane. Ogromno vem o hujšanju in mi na nek način kg sploh več niso merilo pri hujšanju, temveč procent maščobne mase in obsegi…

New Report

Close