Draga Proti lenobi ni zdravila, to debato smo že miljonkrat imeli. Pisala sem eseje, problem je, ko nekateri nočete razumeti. In imaš pravico vedeti kaj se s tvojim denarjem dogaja, seveda imaš pravico revidirati moje operacije, samo draga moja, potem imam jaz tudi pravico tvojo zdravstveno karoteko revidirat… od ginekološke do zobozdravstvene…. pa bom še jaz laično pametovala, kateri poseg je bil preveč, kateri premalo…. A ti se pa izražaš na nivoju? Mogoče zadnji post, zgornji pa ziher ne…
Debelost je bolezen in tu se začne, ne moreš verjeti, ampak je. Smo približno na enakem kot alkoholiki, s tem, da si alkoholik mora alkohol popolnoma odstraniti, mi pa moramo jesti, samo meje je pač težko postaviti. Zamisli si alkoholika, da si sam postavlja meje pri alkoholu, samo njih se pač razume, ker se je z leti družba toliko spremenila, da je odnos do alkoholika drugačen, do debeluhov pa je še vedno poniževalni odnos, v smislu lenuhov. A ti je tudi za alkoholike in narkomane žal denarja?
Misliš, da se rediš le od meka? Ne, rediš se od prevelike količine hrane, pa naj bodo to piščančje prsi ali tone sadja. Si imela kdaj 70kg preveč? Verjetno ne, ker potem bi vedela kako hudo je. Operacija nam pomaga, da s fizično prepreko zmanjšamo vnos hrane, posledično sem nam z meseci odnos do hrane spremeni, tako kot je zgoraj nekdo opisal, imamo možnost razrešiti določene čustvene tegobe in ugotoviti, da obstaja novo življenje oz. pač abstinenčna kriza je mimo in dobimo novo možnost. A misliš, da je operacija potuha??? Bi vam jaz dala za en teden moj trak, me zanima kateri bi bil rekorder, kateremu bi prvi zdrsnil…. tu se šele prehranjevalna disciplina začne….
Hja, tale “posledica načina življenja” mi je pa dala mislit. Če samo v grobem preletimo bolezni, ki pestijo populacijo ugotovimo, da so skoraj vse posledica načina življenja. Če vzamemo obrabo meniskusa, ki je posledica športa, da ne omenjam vseh operacij in rehabilitacij, ki so jih deležni profesionalni športniki, da o ekstremnih niti ne zgubljam besed… Karpalni sindrom kot posledica uporabe računalniške miške, razna huda obolenja, ki so posledica kajenja, pretiranega sončenja,…
Vse se plačuje iz iste vreče in če bomo sprejeli dejstvo, da smo različni, vsak zasvojen z nečim, ki je lahko bolj ali manj škodljivo, sprejeli dejstvo, da je debelost “bolezen današnjega časa” kot dostikrat slišimo, bomo lažje sprejeli tudi to, da se denar rabi tudi za te operacije, ki konec koncev ljudem rešujejo življenja…
V 10 dag mesa in pol kile špinače z dvema žlicama deviškega olivnega olja več kot vse, kar organizem rabi za delovanje; vitamini A,B,C,D,E in K , vsi minerali in vse esencialne aminokisline in vse esencialne maščobe. Če debel človek to poje, potem bo varno hujšal po cca 1-2 kg /teden. To ni meni za gurmana, vendar je učinkovit način prehranjevanja za vse, ki so predebeli in morajo shujšati toliko, da bo njihovo telo primerno za telovadbo.
BLAH. Floskule samopomilovalnih lenuhov
proti lenobi ni zdravila Vse kar si povedal v svojih postih, bi si morali ti lenuhi sprintati in nositi z sabo na telovadbo in imeti pred nosom ko jejo.
Dejstva:
– Shujšati NE MOREJO le ljudje, ki imajo genetske bolezni, npr: okvara ščitnice, in ki so doživeli operativni poseg ali pa bolezen zaradi katere NE SMEJO telovaditi. Ti so edini opravičeni.
– Čarobnih onih in tistih sredstev NI. Maščobo kuri samo ena stvar. Obremenitev mišic in organov, ki za svoje delo kurijo sladkorje in mlečno kislino, ki se ju razkraja v maščobah. Če mišice ne delujejo, ne predelujejo mlečne kisline. Teoretično; če bi človeka spravili v prisiljen položaj in ga za dlje časa v njem fiksirali, bi UMRL saj bi ga mlečna kislina razžrla od znotraj. I SHIT YOU NOT !!!
– Določene ameriške države imajo DAVEK na debele ljudi! So skužili da so pijavke na zdravstvenem sistemu. Brihtno kajne?
Marš migat zalega!!!! Pa ko vam bo padlo na pamet pomilovati se in upravičevati svoje stanje, si najdite posnetke ljudi z cerebralno paralizo ali pa težkim autizmom. Mejte to na umu in z nasmeškom na obrazu naredite tisti extra kilometer na tekočem traku, ker ga VI LAHKO. Pa da vas več ni za čut!!!!
Dosti volje pri hujšanju
“Glede na to, da je to tvoje pisarjenje precej glupo in samo iz ozkega stališča, kaj širše pa nisi niti pripravljen prisluhniti, sicer bi se uvodni samogovor drugače glasil, bom samo rekla, da se mi zaleti v mojo novo par jurov vredno rit, ki ste mi jo prejšnji mesec plačali.”
Te izjave so pa višek razgledanosti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!…
Ljubi bog kaki slepi samovšečni fanatizem?! Hja saj niti niste same krive. Ko boljše razmislim delate le to kar vam je omogočeno. Hmmm. Zaj pa še pride pravi šok za vas. Pozorno berite…
2-krat v življenju sem bil s punco, ki je bila širša kot visoka. Sem se imel prav lepo. Oni z mano tudi. Narazen šli lepo mirno zaradi razlik v pogledu na življenje. NE PA ZARADI NJUNE TEŽE
Zakaj sem bil z njima? Ker sta ble vredu ženski v osnovi, ker se nista pomilovale in izigravale in iskale nekih lukenj, pa ker na njiju ni blo pike pretencioznosti. Bile sta lepi debeluški z več srca kot prenekatera ˝lepotica˝. Še zdaj se ju rad spomnim.
Tak zaj pa vse ki ste me zbombardirale, globoko vdihnite in skužite v čem je razlika. Hahaha
Pa lepo se mejte
Eh brezveze. Mogoče pa tebi funkcionalno dojemanje dela težave SLADKICA 🙂 Poleg tega kar smatraš za napad še vrži pozornost na POANTO, ki sn jo htel podat. Sploh pa je to brezveze. To konfliktiziranje :)))) Verjetno, če bi vas srečal, bi ugotovo da ste čisto vredu ženske. Debeluške ki nimajo problema s tem da so debeluške, so bolj prijetne od zakompleksanih lepotičk.
Po pravici nisi do zdaj nič pametnega povedal in se mi ne da niti trudit razumet. Se pač malo zafrkavam že par postov, ker eni samo svoje ponavljajo, ko navite ure, v resnici pa se jim niti sanja ne… s tabo vred, ki misliš, da se tiste tvoje nezakompleksane debeluške niso sekirale okoli svojega špeheca hehehe.
Ne vem, verjetno ti v reali ne bi bila več všeč, ker nisem več nasmejana debeluška, ampak nasmejana zakompleksana lepotička :P, ki je dvignila svojo rit in shujšala, ter po tvojem prešla iz nasmejane debeluške v zakompleksano lepotičko :P.
No ja , sej ne vem kaj naj rečem ,,,toliko negativnega in grdo napisanega je že , da se skoraj ne da več nič dodati.
Povedala bom mojo zgodbo o kilogramih in upam da me bo kdo razumel , ki ni imel nikoli probleme z odvečno težo.
Moji starši so se preselili v Ljubljano še predno sem bila rojena. Prišli so iz vasi , kjer je bil glavni obrok iz svinjine in masti , njim je bilo to normalno , čeprav niso več delali na kmetiji in obdelovali polj. a prehranjevalne navade so ostale saj sta se tako naučila v preteklih letih. Prišla sem na svet , čisto normalna povprečno dovolj teška punčka , a ko sem prišla na hranjenje po žlički , sem bila kaj kmalu na enaki hrani kot moji ….se pravi teški in z veliko kalorij. Zelo kmalu sem postala debela punčka z velikim srcem. V O.Š. sem se ukvarjala z športom kot so gimnastika, rokomet , plesne itd. A hrana je bila premočna , res je da sem po eni strani tudi gurman in uživam v hrani, sem iz debele punčke zrastla v debelo žensko, kateri je bilo se teško gibat , katera je s težavo prišla na šmarno goro in je zelo teško tekla čeprav je vse to hotela, a žal kile so jo tako obremenjevale pri gibanju, da tudi tisto kar je gibala ni bilo dovolj da bi se na tehtnici poznala kakšna kila.
Spremenila sem način prehranjevanja , kmalu po tem ko sem spoznala mojega moza in sva začela živeti skupaj, Ni bilo več slanin in zaseke ni bilo več toliko svinjine in masti , a želodec je bil že tako rastegnjen , da je bilo količino hrane preveč , ko sem čutila da sem sita.
Tudi sama sem operirana in sem vesela da sem , ker sem po dolgih letih , končno na teži ki mi ustreza in si nisem mislila da kdaj sploh bom.
Sladkorne bolezni nimam več , pritisk imam kot kakšna punčka , prej pa je bil tako visok da so me komaj upali operirat,
Ne pravim pa da so sedaj moji starši krivi za vse , sploh ne , oni so mi dajali kar so imeli in mislili so da je tako prav. Mislim pa da nisem osamljeni primer ki je bil debel od otroštva.
No sedaj sem suhcana ženska z dvema otrokoma in zelo velikim srčkom
L.P. vsem skupaj
Po pravici nisi do zdaj nič pametnega povedal in se mi ne da niti trudit razumet. Se pač malo zafrkavam že par postov, ker eni samo svoje ponavljajo, ko navite ure, v resnici pa se jim niti sanja ne… s tabo vred, ki misliš, da se tiste tvoje nezakompleksane debeluške niso sekirale okoli svojega špeheca hehehe.
Ne vem, verjetno ti v reali ne bi bila več všeč, ker nisem več nasmejana debeluška, ampak nasmejana zakompleksana lepotička :P, ki je dvignila svojo rit in shujšala, ter po tvojem prešla iz nasmejane debeluške v zakompleksano lepotičko :P.
Glup narod. Ponudiš razumevanje in odprtost ter pokažeš da ne diskriminiraš objektivno in vizuelno, pol pa dobiš take otročje neumnosti samih z sabo preokupiranih punc.
Mogoče si res bla boljša ko si bila debeluška :/
Se poslavljam. Ne trudi se z pisanjem ker me nebo da bi bral. Pa lep pozdrav pristnim lepotičkam in pristnim debeluškam.
Srečno
s tistimi, ki pravijo, da je večina debelih ljudi lenuhov in nažeruhov. Tudi jaz nisem glih najbolj suha , da ne boste mislili, da vam soli pamet ena suhica.
Če zmanjšanje želodca privede do hujšanja, potem je eden in edini vzrok manjši vnos hrane. Torej je to možno tudi brez te operacije. Žrite manj. Pa še gibljite se.
Če je vzrok ščitnica, potem zdravimo ščitnico in ne operiramo želodca. Simpl, ne?
Če pa je vzrok vaša/naša lenoba in pomanjkanje tistega klika v glavi (kajti ta je edina prava DIETA) potem pa se gre pač pojamrat k zdravniku, potočit kakšno solzico in hop, pade napotnica za operacijo.
Prej boste nehali lagati sami sebi in še vsem okrog sebe, se začeli ceniti, prej bodo kilogrami skoprneli.
In ne mi ga zdaj srčakat, da se od pravilne prehrane redite….mogoče bi vam celo verjeli malčki v vrtcu. Pa še moj malček je danes brez posebne razlage pogledal na prehransko piramido in dejal, mami, poglej, tortic ne smemo jesti ker so na rdečem polju.