Na televiziji se je dalo zaslediti povečanje ustnic tako, da ti v ustnice vstavijo cevko in se na tačun te cevke ustnice povečajo. Ustnice so po posegu izgledale zelo naravno, povečanje pa naj bi bilo za stalno. Zanima me če ta postopek izvajate tudi pri vas oz. če veste, če se to sploh lahko naredi kje v Sloveniji?
Hvala in lep dan
Živijo
za povečanje ustnic obstaja več metod. Trenutno so najpopularnejša polnila (hialuronska kislina -Restyaln, hialgan, v zda še vedno uporabljajo tudi kolagen) druga vrsta polnil so trajna polnila napriemre poliamid z veliko vsebnostjo vode (aquamid) vse te vstavljamo z injekcijami. Povečanje lahko dosežemo tudi z vstavitijo kosov siliksnih tub, protezic, ali vsadkov lastne kože.
Vse te metode izvajamo pri nas. Podrobenje bi vam lahko svetoval ob pregledu saj je za željeni učinek potrebno izbrati ustezno metodo.
Če želite priti na pregled k meni imate dve možnosti ali na sredo popoldan v amublanti kliničneg aoddleka za plastično kirurgijo ali v samoplačniški ambula ti SIMED ob četrtkih popoldne.
Lep pozdrav
Aleš
Živijo
injiciranje stane 20 tisoč sit prišteti je potrebno še ceno preparatov. (od nekaj deset tisoč sit do približno 80 tisoč sit)
operativna korekcija v lokalni anesteziji stane137 tisoč sit. prišteti je potrebno še ceno vsadkov (zelo odvisna od vrste in tipa ( lastna koža nič vendar imate na odvzemnem mestu brazgotinico pa tja do nekaj deset tisoč sit) 🙂
Lep pozdrav
Aleš
Ojla!
Mena pa zanima za katero metodo se največ pacientk odloča in kako dolgo drži to vse skupaj? Kaj pa silikonske ustnice tudi delate? kakšna pa je razlika med silikonskimi ustnicami in vbrizgavanjem botoxa ali katere druge snovi? Torej zanima me cena in ene in druge variante, ter obstojnost:)
Hvala vam:)
Živijo
tole je pa cela toča vprašanj v enem 🙂
Silikosnkih ustnic ne delamo kar koli že to pomeni. Včasih so res vbrizgavali tekoči silikon v telo tudi v ustnice in to pogosto s katastrofalnimi rezultati saj so nastajala huda vnetja in zatrdline tako , da mislim da tega nikjer v Evropi ali ZDA več ne počnejo.
Najpogosteje vbizgavamo preparate hialuronske kisline , ki trajajo nekaj mesecev do pol leta. V zadnejm času se pacientke odločajo tudi za trajnejo korekcijo z vbrizgavanjem trajnejših polnil napr Aquamida. oziroma lipofiling Vbrizgnaje lasate maščobe to je običajno potrebno večkrat vbrizgati za trajen učinek.
Botulinus toksin ni polnilo ampak omrtvi mimične mišice in s tem začasno odpravi gube na omrtvičenem predelu.
Cene pri ans so: infilitriranje lasten maščobe 101 tisoč sit injiciranjew hialkuronske kisline ali aquamida 20 tisoč sit poseg potrebno je prišteti še ceno preparata.
Lep pozdrav
Aleš
Zdravo!!!!!
Mene zanima Vaše mnenje za tole mojo situacijo.
V petek ( 10.12.04 ) sem bila na vbrizgavanju aquamid-a v priznani Ljuljanski inštituciji. Vbrizgali so mi celo ampulo samo v zgornjo ustnico.Takoj po posegu je lepo kazalo nato pa je bilo vsak dan slabše.V bistvu danes (15.12.04 ) se ne pozna nič več nič!!!
Zanima me ali je to normalno!?
Jaz se Vam najlepše zahvaljujem za odgovor!!!!!!!!
Lp,Tina
Pozdravljeni
Trajno povečanje ustnic lahko dosežemo z vbrizganjem trajnih polnil (na primer Aquamid), vbrizganjem lastne maščobe , ali s kirurško vstavitivjo dermalnega grafta v ustnico.
Po vbrizganju Aquamida je učinek takojšen. V prvih nekaj dneh lahko nastopi tudi blaga oteklina , ki je posledica injiciranja in tkivnega odgovora na vneseno snov. Če vbrizgamo lastno maščobo, trajno ostane le od tretjina do polovica vbrizganega volumna zato je potrebno postopek običajno do dvakrat ponoviti.
Kirurška vstava presadka kože je nekoliko zahtevnejši operacijski poseg s trajnim učinkom.
Cene: Aquqmid okoli 52 tisoč sit + poseg 50 tisoč sit
injiciranje lastnega maščevja 101 tisoč sit
Rekonstrukcija s presadkom med 150 in 200 tisoč sit
Lep pozdrav
Aleš
Pozdravljeni
> V petek ( 10.12.04 ) sem bila na vbrizgavanju aquamid-a v
> priznani Ljuljanski inštituciji. Vbrizgali so mi celo ampulo
> samo v zgornjo ustnico.Takoj po posegu je lepo kazalo nato pa
> je bilo vsak dan slabše.V bistvu danes (15.12.04 ) se ne pozna
> nič več nič!!!
> Zanima me ali je to normalno!?
>
> Jaz se Vam najlepše zahvaljujem za odgovor!!!!!!!!
>
> Lp,Tina
Po vbrizganju Aquamida, ki je trajno polnilo in ne more kar izginiti, je lahko prvih nekaj dni prisotna še dodatna oteklina, kot polsedica reakcije tkiva na injiciranje in na novo snov. Ta oteklina v nekaj urah do nekaj dneh izzveni. Mogoče je to razalaga za sedanji slaši učinek? Seveda je nabreklost ustnice poleg vbrizgane prostorinie odvisna tudi od globine in razporeditve polnila.
Če res učinka ni je to seveda zelo nenavadno, ker Aquamid ne more kar izpuhteti :).
Vsekakor vam priporočam kontrolni pregled pri zdravniku , ki je poseg opravil.
lep pozdrav
Aleš
živjo! Zelo bi si rada povečala ustnice, in sicer s polnilom. Zanima me katero polnilo zdrži usaj pol leta, do eno leto. In katero je primerno polnilo, ker imam zgornjo ustnico zelo tanko in bi rada da se opazi razlika, ker sem prebrala na forumih da imajo nekatere probleme s tem da po enem mesecu “se nič več ne pozna” in nebi rada, da se to meni zgodi, rada bi pa imela precej večjo zgornjo ustnico in tudi spodnjo. In zato me zanima kaj pride v poštev(nebi se rezala)in kakšna je cena.Hvala za odgovor.
LP
pozdravljeni,
kot verjetno veste imamo trajna polnila in začasna. Začasna polnila temeljijo na bazi hialuronske kisline, ali kolagena. Za vsa ta polnila naj bi veljalo, da držijo pol leta. Kot ste že sami omenili, pa v večini primerov držijo manj. Res je da niso vsi preparati enako kvalitetni… Sam uporabljam Restylane, ki je v svetu najbolj priznan, na žalost vam garancije, da bo držal pol leta ne morem dati. ;(
Druga zgodba so trajna polnila kot aquamid in podobni. Ti držijo dlje kot pol leta vendar lahko s časom pričnejo povzročati težave v smislu granulomov v ustih, zato jih sam ne uporabljam.
Cene si lahko ogledate na internetnih straneh plastičnih kirurgov in klinik.
pozdravljena,
Poseg je seveda možen, vendar morate priti v spremstvu enega od staršev. Glede podatkov o cenah bi prosil, da jih poiščete sami na drugih straneh, saj je ta forum namenjan strokovnim vprašanjem.
lp,
Pozdravljen!
V soboto 19.4.2014 sem bila o priporočilu prijateljic na povečanju ustnic.
Sprva mi je bilo lepo,sedaj pa se mi razporeja zelo neenakomerno.
Po posvetu naj bi blo za tekoči silikon Toscana cosmetics.
Rada bi sedaj dala ven ,ker mi je resnično grdo , sploh zgornja ustnica.
Mi lahko prosim poveste kako se postopek izpelje, cena in ali
je na ustnicah vidna trajna brazgotina???
Hvala za odgovor
🙂
Če je res vbrizgan tekoči silikon, ki je stalno polnilo, ga je praktično nemogoče odstraniti. Svetujem, da se posvetujete z osebo, ki vam je poseg izvedla, kakšen je njen plan v primeru, da vam rezultat ni všeč.
trajno polnilo odsvetujem. Glede herpesa, je potrebno biti previden, saj ga v času posega ne smete imeti. Poleg tega je smiselna zaščite pri pacientih, ki imajo pogost herpers na ustnicah v času posega.