Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija operacija ušesa

operacija ušesa

Junija letos sem bila operirana zaradi naglušnosti (narejena je bila stapedektomija). Po operaciji sem slišala boljše, nato pa se mi je sluh ponovno poslabšal. Na izvidu je pisalo, da je bobnič cel in siv, brez vnetih znakov. Sredi julija je bila v splošni anesteziji ponovno narejena timpanoskopija in sicer na izvidu piše, da je bil narejen endauralni pristop, odgrnjen timpanometalni reženj, pri čemer so bile najdene čvrste sinehije med distalnim delom procesus longus inkusa in medialno steno kavuma. sinehije so bile discidirane. nato so tudi protezo učvrstili.
Jaz pa še zmeraj ne slišim bolje oziroma celotno desno stran čutim še zmeraj nekoliko trdo, v ušesu slišim nekakšno “oddaljeno” muziko in kot da bi imela v ušesu nekakšen čep. A je to normalno zaradi operacije? Poleg tega me zanima, če je možno, da so se ti izrastki ponovno naredili? In seveda, če bi mi lahko ta izvid malo manj specialistično razložili.

Vnaprej se zahvaljujem za vaš čas.

Pozdrav

Opisana operacija je v zelo veliki večini dokaj uspešna,žal pa v posameznih primerih pride do brazgotin med posameznimi slušnimi koščicami oz.med koščicami in sten votline srednjega ušesa.V takšnih primerih slušne koščice ne morejo pravilno vibrirati oz.premikati in zato sluh ni zadosten.Te spremembe se lahko ponavljajo,slabši sluh po operaciji pa je lahko tudi posledica nesprejemanja “umetnega tujka “v organizmu.

Lp Dr.I.B.

New Report

Close