operacija slepiča v nosečnosti
Pozdravljene,
pred nekaj dnevi so me zaradi suma na vnetje slepiča skorajda operirali. Na mojo zahtevo sem dosegla opazovanje in po nekaj dneh se je vnetje pomirilo. seveda sem verjetno imela tudi malo sreče, saj bi se v primeru razlitja slepiča lahko vse končalo zelo tragično. Sem v 23 tednu nosečnosti in v tej dobi otrok (če gre kaj po zlu) ne more preživeti.
Zanima me, ali je katera med vami bila operirana v nosečnosti?
lep pozdrav, Ana S
Hoj!
Neka moja znanka je imela operacijo, mislim da ravno slepica v 8. mesecu nosecnosti in se je vse dobro izslo. Sicer je bila malce zaskrbljena, ker skoraj dva dni ni cutila otroka (verjetno zaradi narkoze), vendar je potem normalno rodila in otrok bo sel v jeseni v solo in je z njim vse v najlepsem redu. Tako, da ce bo treba naj te ne skrbi prevec.
Lp
Ula
Jaz nisem imela operacije, sem pa imela retenco urina (1 liter sem ga imela v mehurju in ni mogel ven) v 13. tednu in me je bolelo tako zelo, da sem mislila, da se bo vse skazilo. Vendar se ni. Napeljali so mi kateter in je bilo vse v redu. Pa antibiotike sem dobila proti vnetju.
Če boš šla na operacijo in če bo kaj narobe, je že moralo biti tako, sicer bi se plodek obdržal. Tako je moje mnenje.
Upam, da ti ne bo treba iti-da vama z malim ne bo težko.
LP, Marjana
V 2,5 mesecu nosečnosti sem imela operacijo (laparoskopijo) na jajčniku – imela sem 7 cm veliko cisto, ki je bila pritrjena na jajčnik in medenico ter je odmirala. Ker so bile bolečine prehude so me operirali (tudi tebi bi delali laparoskopijo zaradi slepiča). Operacija je bila O.K., cista je šla ven, in moja hči je sedaj stara 3,5 let ter najbolj živahno dekle okoli. Po operaciji so mi dali dabroston (hormone) za nekaj časa, da se je zadeva pomirila. Tako da kar brez strahu!!!
Meni se to sicer ni zgodilo v nosečnosti, pač pa šest tednov po porodu. Tudi jaz se nisem pustila kar tako operirati, ker se mi je srce trgalo že tisti en dan, ko sem bila na opazovanju, kaj šele, da bi za en teden pustila moja srčka sama doma….k sreči se je tudi pri meni vse umirilo in sedaj ( tri tedne po tem) se še ni nil ponovilo. Vem pa kako se počutiš, ker sem takoj ko me je nehalo zvijati pomislila, da imam v bistvu veliko srečo, da se mi ni to zgodilo v nosečnosti.
Želim ti, da bi se za vaju vse srečno izteklo in da bi v miru dočakala datum poroda! Poskušaj biti čimbolj sproščena!
Š.
Hvala sem za toložilne besede in vaše izkušnje. Na srečo je zaenkrat vse v redu, bolečina je popolnoma minila. Dodatno me je bil prestrašil še pogovor z mojim ginekologom- v svoji 40 letni praksi je videl samo dva vnetja slepiča in oba sta se tragično končala za otročička.
ne bom več razmišljala o tem, ampak bom normalno živela naprej.
Lep pozdrav.
Pozdravljene!
tema je sicer že zelo stara, pa vseeno sem se odločila da vam napišem mojo izkušnjo…
tri dni me je nenehno bolel trebuh, ker se je bližal čas M sem seveda mislila da so M bolečine. pa niso bile, tretji dan so me sprejeli na urgenco, kjer so po preiskavah ugotovili hudo vnetje slepiča ter presenetljivo in veselo novico da sem noseča en mesec 🙂 še isti dan so me operirali, normalno z narkozo… z otročičkom naj bi bilo vse ok. edino kar je malce mučno, je da zaradi nosečnosti nisem dobila nobenih zdravil razen lekadola, ki pa mi nikoli ni ravno pomagal. bolečine smo prestali in zdaj čakamo na prvi pregled pri ginekologu in držimo pesti da je vse vredu. nihče pa mi ni v bolnišnici niti enkrat omenil da bi lahko bilo glede nosečnosti kaj narobe. Če pa bi se slepič razlil pa verjetno nebi bilo vredu. tako da vsaki v tej situaciji svetujem da gre čimprej na operacijo, ker ima v primeru razlitja plod še manjše možnosti preživetja…
srečno vsem !!