operacija sive mrene
Moj oče je bil na operaciji sive mrene.Operacija je ne boleča vendar je tisti dan oko povito.Takoj drugi dan se vrne da zdravnik pogleda kako je nato pa gre domov vendar oko ne sme biti izpostavljen svetlobi.priporočeno je da je en mesec bolj v temi(zunaj sončna očala obvezno)Obvezne so tudi kapljice ki jih dobiš zraven.1,5 mesec ne smeš preteško dvigat,napenat oči,ker lahko šivi počijo.ne smeš biti izpostavljen tudi prahu in prepihu.Oče sedaj bolje vidi kot pa pred 25 leti.
Moj stric je lani dobil napotnico za operacijo sive mrene mislim da okoli se čaka okoli 9 mesecev seveda v Novem Mestu.V ljubljani pa dalje.
Aja še nekaj sem pozabila povedat moj oče je bil na operaciji dvakrat (oba česa) mislim da je čakal na pregled 6-7 mesecev ko določijo operacijo.Lahko pa te pokličejo celo prej kot pa je predviden datum.Oče je imel pregled februarja datum operacije so mu določili novembra.Vendar so ga poklicali že avgusta.Datum drugega očesa je pa blo šele novembra.Ko je minilo 1-2 leti pa dobi iz ljubljane sporočilo da gre na operacijo.Sporočil jim je sem že bil.
Povzetek vsega:ko se prijaviš čakaš na pregled okoli 7-9 mesecev (novo mesto)na pregledu ti določijo datum operacije.Lahko pa te pokličejo še pred datumom ki ga imaš.(če imajo prosto).
V ljubljani čakaš sam na pregled 2 -3 leta.Kako gre pa naprej ne vem.Vem samo to da so v Novem mestu zdravniki,sestre veliko bolj prijazne kot pa v ljubljani.In zakaj.Ko sva se z očetom prijavljala kar po telefonu je rekla seveda takrat pa takrat je vredu.
Ko pa sem poklicala v ljubljano pa je samo rekla seveda tako in tako številko imate ko boste na vrsti vas pa pokličemo nasvidenje in fukne slušalko dol.Niti prašat nisi mogel popolnoma nič.Kar se v Novem mestu ni zgodilo.
Od očetove operacije obeh oči je sedaj dobrih 3 leta.
Super.Ste bili v torek še enkrat na pregledu.Sedaj pa naj se le merka.Nobene močne svetlobe če gre ven temna očala nič prahu,napenanja.In nujno mislim da še nekaj dni -kapljice točno ob uri.
Odgovor geriju.
Odvisno kakšna je poškodba oči.Če ima že zrelo sivo mreno bo dobila datum ali pa če samo malo manjka do tega če pa ni pa se hodi na preglede.Moj oče je bil že popolnoma slep zato so tudi pohiteli s operacijo obeh.kako pa ima tvoja tašča pa ne vem zgleda da še ni tako hudo drugače bi že dobila datum.
nekaterim ljuden siva mrena zelo hitro rase nekaterim pa se pojavi vendar ne dozori do te zrelosti da je potrebna operacija in zgleda ta tvoja tašča še nima dovolj zrele.
Jaz upam da bo kmalu prišla na vrsto in ko bo dobila datum sporoči,da držimo pesti.