Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija operacija polipropilenske mrežice mehurja

operacija polipropilenske mrežice mehurja

Pozdravljeni,

16.10.2009 so mi vstavili polipropilensko mrežico po metodi Perigee.
Diagnoza pred operacijo: Cystocoele in Thyroiditis chronica
Kratek opis operacije: Plastica sec.Perigee. Urinski kateter Ch 16

Pred oparacijo sem imela težave s pogostim tiščanjem na vodo.
Sedaj pa od opracije naprej imam pogost izcedek. Zato sem bila ponovno na pregledu pri svojem urologu in ginekologu. Ginekolog je ugotovil da je mrežica zlezla v nožnico in zato se kaže tudi ta izcedek.
Sedaj me zanima vaše mnenje in izkušnje s temi operacijami in posledično težave. Sedaj čakam na odgovor urologa. Ali bom zopet morala na poseg ali se to kako drugače lahko uredi?
Zanima me tudi v koliko procentih so te operacije uspešne?

Že v naprej se vam zahvaljujem za vaš odgovor in vas lepo pozdravljam.
Lp

Spoštovani!

V naši ustanovi delajo te operacije ginekologi, tako da so moje izkušnje majhne (le nekajkrat sem odstranjeval dele mrežice ob zapletih, podobnih vašemu).

Do vaginalne erozije dela mrežice po operaciji cistokele s polipropilensko mrežico lahko pride celo v do 20% primerov (Nieminen K, Am J Obst Gin 2010) – torej da je pri vaginalnem pregledu znotraj treh let po operaciji s polipropilensko mrežico zaradi cistokele videti del mrežice.

Najpogosteje gre samo za nekaj vlaken mrežice – mogoče je, da se to samo sanira z uporabo lokalnega estrogenskega mazila (v približno 1/3 primerov). Mogoče je tudi poskusiti pokriti izpostavljen del s podminiranjem sluznice (mala lokalna operacija) ali z režnjem maščobnega tkiva pod sluznico/kožo (v narkozi, še dodaten rez ob strani), sicer pa je potrebno izpostavljen del mrežice odstraniti – torej ponovno opraviti manjšo operacijo. Potreba po odstranitvi celotne mrežice je izjemno redka.

Vse je odvisno od tega, kako velik del mrežice je izpostavljen (lahko čisto majhen, kakšno vlakno ali pa velik) in tudi sicer od “lokalnega statusa” – torej kako je tam z vnetjem ter seveda od tega, kako se stvar spreminja s časom – če ves čas po operaciji uporabljate lokalno estrogensko mazilo in ste vnetje zdravili, pa ni nobenega učinka in vas stvar vse bolj moti, potem bo najbrž potrebno ta del mrežice odstraniti (navadno potem ni zapletov ali ponovitve), če pa ne, bodo najbrž najprej poskusili s konzervativnim zdravljenjem.

Torej – najnovejša literatura pravi, da se take težave pojavijo v 20%, se pa večinoma dajo urediti, če je potrebno, tudi z manjšo operacijo, ki odstrani del mrežice. Ni pa nujno, da bo dodaten poseg potreben.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Tudi mene v kratkem čaka operacija,zdrs mehurja,ginekologinja navaja,da mi bo vstavila plastiko,zanima me kakšno je okrevanje po operaciji in koliko časa traja, če ni zapletov, če ima katera izkušnje na tem področju.

Želim izvedeti,kateri ginekologi v Mb in okolici delajo OP.vstavljanja mrežice pri stresni inkontineci,je zelo nujno.

New Report

Close