Najdi forum

Ima kdo izkušnje z operacijo očesa,kakšna je cena, koliko časa traja operacija, okrevanje, ti resnično povrnjeno vid brez dioptrije?

Uroš

uporabi iskalnik, je bilo že kr nekaj napisano o tem

Verjetno misliš lasersko operacijo – koliko je cena zdaj ne vem, pred dvema letoma je bilo cca 300.000 SIT na oko. Operacija sama traja s pripravami vred tam nekje okoli 30-45 minut (za obe očesi). Okrevanje – ni nič posebej zakompliciranega – prvih nekaj ur po operaciji tako ali tako ne moreš gledat, ker imaš občutek, kot da je v očeh nekaj tisoč trepalnic (če je le možno je to najboljše prespat) in ti najbolj paše bit nekje v temi. To je najbolj zoprn del celega postopka. Kar kmalu pa že v bistvu dobro vidiš (operirana sem bila zjutraj ob 9h, opoldne sem že lahko za prvo silo gledala, ker je skelenje nekoliko popustilo, proti večeru me oči niso skoraj nič več skelele in sem se odpravila na sprehod – videla sem odlično – povsem jasno in brez težav). 24 ur po operaciji je treba neprestano nositi sončna očala (tudi v hiši in med spanjem – predvsem zaradi zaščite oči, da se ne bi nehote dregnil v oko), nekaj časa – kak teden ali dva – se ne sme obremenjevati oči (računalnik, branje, televizija ipd.), pa tudi potem je pri teh aktivnostih priporočena zmernost še kak mesec ali dva, treba se je izogibati vsakega “nasilja” nad očmi – drgnjenje, mencanje ipd., nenadnih udarcev ali poškodb, vdora tujkov v oči… In na soncu je treba še čim dlje uporabljati kvalitetna sončna očala.

Moja izkušnja – nikoli mi ni bilo niti malo žal. Operacija je pri meni povsem uspela, sem že dve leti brez očal in vidim brezhibno, čeprav je bila prej moja dioptrija prilično visoka. Je pa res, da garancije za tak uspeh zdravnik ne daje – na začetku mi je zdravnik jasno povedal, da bo sicer ciljal na to, da bi spravil dioptrijo na nič, ampak da mi tega ne more povsem garantirat in je možno, da bo ostalo nekaj dioptrije in ni povsem nemogoče, da bodo morala tudi očala ostati. Zagotovil mi je lahko le, da bo dioptrija bistveno zmanjšana.

New Report

Close