Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija operacija nosa

operacija nosa

Pozdravljeni!

V nosečnosti sem imela dolgo časa zamašen nos in sem dolgo uporabljala operil-predolgo in sem si s tem še bolj poškodovala sluznico in zaradi tega imela non stop zamašen nos, tudi po porodu. Na orl-ju so mi rekli, da imam zelo malo prostora za dihanje, dali so mi pršilo Nasonex, ki mi je malo pomagalo, ampak težave niso popolnoma odpravljene, še vedno imam težave, zlasti ponoči, tako da večinoma diham skozi usta. Na orl-ju so mi rekli, da obstaja tudi operacija, za take težave, pa me zanima ali je možno,ko bom šla na to operacijo, da mi obenem tudi malo “popravijo”obliko nosu,ker imam povešeno konico nosu, da bi mi pri tej operaciji, hkrati še malo povzdignili konico? Bi pač ta del operacije doplačala samoplačniško ??

Hvala in LP

Pozdravljeni,

 

pri vas se je začelo s kombinacijo hormonskega rinitisa v nosečnosti in medikamentoznega rinitisa zaradi zlorabe dekongestivnih kapljicah. Moram poudariti, da se v nosečnosti sme uporabljati dekongestivne kapljice zelo omejeno, samo ob res hudih težavah nekaj dni.

 

Možno je kirurško izboljšanje prehodnosti nosu z radiofrekvenčno elektrodo, to je radiofrekvenčna (RF) mukotomija – skrčitev spodnjih nosnih školjk. S tem pridobimo za dlje časa več prostora za dihanje skozi nos. Poseg je kratek, v lokalni anesteziji in greste lahko po posegu takoj domov. Nos se najprej čisto zamaši, odpirati pa se začne po 5 do 7 dneh.

 

Estetski poseg rinoseptoplastika za dvig nosne konice je čisto nekaj drugega, saj gr eza popravljanje hrustančnega ogrodja nosu, potrebno si je natančno, precizno prikazati strukture in jih postaviti v nov, spremenjen položaj  – v vašem primeru zagotovitev dobre opore konici in sprememba njene projekcije, morda tudi skrajšanje membranoznega (mehkega) dela nosnega pretina.

 

Lahko pridete na samoplačniški posvet – pregled pred rinoseptoplastiko v mojo ambulanto brez čakalne dobe ORL SOKLIČ KOŠAK v Ljubljani, stavba Situla, Vilharjeva cesta 50.  GSM:  041 45 22 88      E:   [email protected]

Lp,

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close