Pozdravljeni,
Že od nekdaj me malce moti moj nos, ki je kar velik.
Pred časom (par mesecev nazaj) pa sem se z njim še na vso moč po nesreči butnil v vrata. Kri mi ni tekla, le modrica je nastala na eni strani kjer je kost in bolelo me je par dni na dotik. Hladil sem si ga z mrzlimi obkladki (zgornji predel, kjer je kost, samo na eni strani). Takrat sem pomislil, da je nos morda zlomljen, vendar so mi domači in drugi zatrjevali, da ni, da je to samo od udarca.
Vse od takrat pa imam občutek, da je nos malce zvit oz. postrani.
S prostim očesom se to težko vidi, vendar če pogledam dobro oz. od blizu iz kakšne fotografije menim, da ni raven.
Se bi dalo tudi o tem pri vas posvetovati oz. pregledati?
Hvala&LP
živjo!!
stara sem 20 let in pred enim tednom sem si zlomila nos. na polikliniki so me po več pregledih napotili v ambulanto dr. trčka zaradi dogovora ev. rinoplastike. zanima me, če mene moti da imam nos deviian v desno, sicer se ne opazi nevem koliko ali je možno da mi to popravijo? skratka če je možno, da imam operacijo ker imam nos nekoliko postrani! ali je to odvisno od zdravnika ali od mene koliko me to pač moti! s svojim nosm nisem zadovoljna že od prej, ker imam grbico. pa še to, če zdravnik vidi da je nos še vedno zadovoljiv, četudi je malo postrani ali lahko reče da nebo operiral ker se mu ne zdi potrebno, ker ne izstopa toliko?!
ali ker je poškodba in ker imam rahlo nos postrani možna brezplačna operacija! ni nevem koliko opazno za druge, mene osebno pa to zelo moti in na slikah se res zelo vidi! ali je možna operacija in koliko je operacija verjetna da bo!?
lep pozdrav in hvala za odgovor!
pozdravljeni,
Če je po zlomu nosu prisotno oteženo dihanje, je občasno možna oz. potrebna korekcija na način, kjer je poleg izboljšanega dihanja “stranski učinek” operacije tudi izboljšan videz nosu. V tem primeru je plačnik zzzs. Ali je to pri vas možno oz. potrebno, bi vas moral videti…prav tako bi o ceni lahko povedal kaj več po pregledu, v primeru, da bi del stroškov morali kriti sami.
Spostovani dr. Leskovsek! Na dermatoloski sem izvedela, da je za mojo urtikarijo kriva astma, ki pa jo imam ker diham cez usta. Nos imam vecino casa neprehoden zaradi poskodbe pri nesreci. Cim prej bi morala popraviti nos, da odpravim tezavo. Kdaj se lahko oglasim na pregled v vasi ambulanti in ali rabim napotnico? Najlepsa hvala, Ines
Pozdravljena,
Za lepotno operacijo nosu bo potrebno počakati še 3 leta da boste polnoletni.
V izjemnih primerih bi kakšen plastični kirurg lahko privolil v poseg pred 18 letom, sam sicer ne bi.