Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija operacija neizraslega modrostnega zoba

operacija neizraslega modrostnega zoba

Pozdravljeni!
Stara sem 28 let. Poleti mi je zobozdravnica dala narediti ortopan in me napotila na stomatološko kliniko spulit vse 4 neizrasle osmice.
Pod lokalno anastezijo so mi izpulili osmico desno spodaj. Že prvi dan sem imela ogromno oteklino, ki se je samo še večala. 3 dni sem jemala po 3-4 lekadole, 4.dan pa sem imela vročino 38°c. Oteklina je bila ogromna, otekla mi je ustnica, začelo mi je otekati oko. Odprli so mi šive in me sprejeli v hospitalizacijo, ker je bila potrebna operacija. Pod lokalno anastezijo so mi pod brado naredili rez in mi prežokali oteklino. V bolnici sem bila 3 dni, nato sem šla domov. Antibiotike sem jemala 10 dni. Sedaj je že 13. dan po operaciji, oteklina je izginila, ostala pa je zatrdlina, trda kot kamen. Danes sem imela pregled in so rekli, da če čez 1 teden ne bo bolje, da bom morala še enkrat na operacijo, da mi prežokajo, da je zatrdlina v mišici.
Ali je to potrebno, ali bo izginilo samo od sebe, ker res ne bi šla še enkrat rada v bolnico. Zakaj je prišlo do vsega tega? Nikoli nisem imela nobenih problemov z zobmi. Ali je potrebno izpuliti še ostale r osmice, ker zdaj me je na smrt strah.
Hvala za odgovor.

Pozdravljeni,

moram reči, da hude sreče pri operaciji odstranitve modrostnika res niste imeli. Pojavile so se komplikacije, ki so bolj izjema kot pravilo. Očitno je prišlo do infekcije rane. Zakaj je prišlo do tega, je težko reči, še najboljši odgovor za to vam bo dal kirurg, ki vas je operiral. Prav tako vam bo glede nujnosti odstanitve preostalih modrostnikov najboljši odgovor dal kirurg, ki bo ocenil stanje glede na rtg sliko in stanje v ustih. Verjamem, da ste doživeli neprijetno izkušnjo, vendar pa je malo verjetno, da se bo to pri naslednji operaciji ponovilo.

Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med. Zobna ordinacija Prenadent Draga 1, IG pri Ljubljani tel. 040 934 000

Hvala za odgovor, niste pa mi odgovorili na vprašanje, kaj bodo sedaj storili s to zatrdlino v mišičnem tkivu. Ali bo potrebna še ena operacija? Mi morajo to izrezati? Ali bo zatrdlina šla nazaj sama od sebe?

Pozdravljeni,

težko odgovarjam na vprašanja, ki terjajo klinični pregled.
Možno je vse. Vsekakor bo o tem odločal spec.kirurg na podlagi kliničnega pregleda in razvijanja simptomatike.

Nataša Prebil, dr.dent.med. Zobna ordinacija Prenadent Draga 1, IG pri Ljubljani tel. 040 934 000

New Report

Close