operacija miomov na maternici
Pozdravljene,
Zopet se vam javljam. Bila sem pri ginekologu in v avgustu imam napovedano operacijo – odstranitev dveh (2cm) miomov na steni maternice. Sicer ginekolog pravi, da najverjetneje ta mioma nista bila vzrok mojemu (že drugemu) spontanemu splavu, ampak je bolje, da se odstranita.
Baje bom v bolnici ca. 10 dni, nato pa še doma ca. 1 mesec počivanja. Nato pa moram počakati najmanj 6 mesecev, preden poskušam ponovno zanositi. Prej si nisem mislila, da je potrebno toliko dolgo čakati, vendar se mora baje maternica, oz. stena in vsi šivi 100 % zaceliti, preden se poskuša s ponovno nosečnostjo.
Zanima me le, ali je imela katera podobno operacijo in kako to izgleda? So lahko kakšne komplikacije?! Skratka, prosim vas za vaše izkušnje, če ste jih imeli s tem.
Lep pozdrav,
And
Meni so pred tremi leti v Ljubljani odstranili miom, mislim da je bil cca 3cm, z laparoskopijo. Naslednji dan sem šla domov, ker sem se zelo dobro počutila. Počivati sem morala še cca 3tedne, so mi pa svetovali naj ne zanosim cca 3mesece.
Če imaš napovedano laparoskopijo, je to to, ker je imela moja sestra enako operacijo pred dvema mesecoma in je bil potek enak.
tudi sam sem imela laparoskopijo, ta prave operacije ne
Želim ti uspešno operacijo, predvsem pa da se ti uresniči želja po tako zaželenem otroku
p.s.
če pravijo, da je treba počakati 6 mesecev, jim kar verjemi. Splača se!!!
meni so po drugem spontanem splavu svetovali 3 mesece ne zanositi, vendar sem sama določila 10-mes. in moja maternica se je toliko spočila, da sem nato po 38 tednih rodila mojega zlatega prvorojenca, po več kot dveh letih pa še drugega.