operacija meniskusa
Pozdravljeni, g. Pilih,
09.11. sem bil pri vas na operativnem posegu za meniskus.
Opravljeno in ugotovljeno je bilo sledeče:
“Pri artroskopiji ugotovimo nepoškodovan sklepni hrustanec v sprednjem delu sklepa.
V notranjem delu vidimo razcefrano zadnjo tretjino meniskusa, katere večji del odstranimo (1/4). Vidimo tudi okvare sklepnega hrustanca na notranjem dleu stegnenice do polovice debeline na površini 5 cm2. Na zadnjem delu kondila golenice vidimo 1,5 cm2 veliko področje, kjer je hrustanec poškodovan čez polovico debeline.
Interkondilično lepo potekajoči in napeti križni vezi.
V zunanjem delu kolena ne najdem poškodovanih struktur.
Šivi incizijskih ran.”
Po operaciji nisem imel praktično nič bolečine. Takoj drugi dan po operaciji sem lahko hodil skoraj da normalno in brez bergel.
Imam pa sledeči problem. Velikokrat mi v kolenu nekaj preskoči ob tem pa se sliši dokaj glasen pok. To se mi dogaja večinoma takrat ko se obrnem na operiranem kolenu. Se pravi pri rotacijah. Ob tem se včasih pojavi manjša bolečina večinoma pa ob tem bolečin ni.
Močno bolečino pa čutim tudi ko se poskušam postaviti oz. prenesti težo na operirano nogo ko je le ta popolnoma stegnjena. Takrat začutim ostro pekočo bolečino v zadnjem delu kolena.
Zanima me kaj je po vašem mnenju vzrok tem težavam. Bi lahko bil to hrustanec ali bi se lahko meniskus spet poškodoval?
Je pa tudi res, da so mišice še zelo slabe. S fizioterapijo pričnem komaj 19.12. Do takrat pa delam vaje sam kolikor se da.
Zanima me tudi ali pri vas izvajate tudi fizioterapijo za takšne primere?
V prihodnosti bi želel pričeti s treningi badmintona in vas prosim za vaše mnenje. Ali je to še mogoče ali mi to odsvetujete?
Za vaš odgovor se vam že vnaprej iskreno zahvaljujem.
LP, David Sovec
Spoštovani gospod Sovec,
v katerem delu kolena čutite preskoke?
Kdaj se vidiva na kontroli?
Lep pozdrav,
Iztok Pilih
Spoštovani,
pridite na kontrolo kar v ponedeljek 10.12. ob 11.00 v UKC Maribor. Potrebujete napotnico za kirurga.
Do takrat počakajte s fitnesom in kolesom.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih
To bo v redu.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih