Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Operacija med nosečnostjo

Operacija med nosečnostjo

Ali je možno opraviti operacijo med nosečnostjo? Pred osmimi leti sem si dala povečati dojke. Sedaj me boli. Zdravnica, ki me je operirala, pravi, da so se zaradi dolgotrajnega dojenja (dojila sem dva otroka brez premora štiri leta in pol, prenehala pred kratkim) ipd. naredili nekakšni ovoji, ter da bi mi vsadke glede na nosečnost odstranila pod lokalno anestezijo. Noseča sem 6 tednov, pregled pri ginekologinji imam šele čez dva tedna. Kakšno je Vaše mnenje? Kakšne so lahko negativne posledice (splav, okvare ploda)? Če je operacijo dopustno izvesti, me zanima, kdaj med nosečnostjo bi bil najprimernejši čas? Tudi tretjega otroka želim dojiti in glede na to bi želela, da se poseg izvede tako kmalu, da se bodo do poroda rane zacelile. V nasprotnem primeru, ali bom po osmem tednu še imela možnost za splav?
Zahvaljujem se Vam za odgovor.

Spoštovani,

operacijo je mogoče opraviti tudi v nosečnosti, zlasti v lokalni anesteziji. Zaradi anestezije splav ni in ne bo potreben. Če je možno bi počakal do 13. tedna in operacjo opravil čimprej po tem. RAna se zaceli v 6 tednih, kar je še zelo daleč od poroda.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close