Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? operacija mandljev

operacija mandljev

Lep pozdrav.
Mene nekaj zanima
Avgusta, leta 2013 sem imela svojo prvo gnojno angino v zivljenju in od takrat se mi kar ponavljajo..v enem letu sem jih imela ze 6.ne vseh gnojnih ampak pri vseh mocno vneto grlo.
Letos decembra bom praznovala 18 let in zanima me ce se vam zdi da bi bila odstranitev mandljev primerna resitev za moje angine.
Imam pa kar velike mandlje.

Pozdravljeni.
Kaj naj pa naredim jaz z mandlji?

Angin praktično nimam, občasno kakšno rahlo vnetje ampak nič hudega.
Imam pa precej razbrazdane in v vseh možnih jamicah se mi nabirajo rumene izjemno smrdeči koščki in imam zato stalno izjemno obupen zadah.
Kakšno grgljanje morda pomaga za pol ure.

Otorinolaringolog mi je rekel, da mi jih ni treba odstranjevati, če imam pa veliko željo pa tudi lahko in naj se sam odločim.

Pozdravljena,
lepo prosim za čimprejšnjo informacijo, kje ste imela informacijo, v kateri bolnici in kateri doktor vas je operiral, ker bi tudi sama rada to opravila nekje, kjer se dobre izkušnje, saj ta del mandljev in žrelnice imam zelo občutljiv, vnaprej hvala za informacije, lp

Ali pa prosim uredništvo za kontakt od ge. Ine (amail ali tel/gsm št.), hvala lp

Jaz sem imela operacijo v splošni anasteziji, stara sem 18 let. Meni so gnojne angine pojavljale veckrat na leto, vendar sem bila zelo hitro prehlajena ali pa imela ta obcutek da se me bo zacel lotevati prehlad. Imela sem tudi gnojni abces na levi strani. To pa res boli ko ti ga prerezejo na ORL, in to kar 6x. 😏 In da bi se to prenehalo sem odsla na odstranitev mandjev, poseg sem imela priblizno en teden nazaj bila sem hosptilizerana 4dni. Morala sem biti en dan pred operacijo ze v bolnici in nato se po operaciji 3dni. Prvi dan po operaciji sem vecino dneva prespala nisem mogla pogoltniti ničesar niti nisem mogla govoriti medtem,ko je nek 4letni otrok iz oddelka ze prvi dan po operaciji skal naokoli.V naslednjih dneh se je malo izbolsalo satanje sicer se vedno tezko pogoltnem in zivim vec ali maj od smootijev in tekoce hrane, jemlem protibolecinske tablete ampak vrjetno imam vecjo bolecijo, ker imam se stare rane od abcesa. Upam da sedaj nebom imela vec angin.

Jaz sem iz Lj. vendar sem imela poseg v splosni bolnisnici izola. Priporocam.

New Report

Close