Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina operacija kratkovidnosti

operacija kratkovidnosti

Spoštovani:
vem, da niste pravi naslov pa vseeno bom vprašala. Zanimam se za operacijo kratkovidnosti, pa me zanima kaj je bolje laser ali vstavitev leče? Baje če z laserjem odpravijo kratkovidnost in se z leti pojavi siva mrena jo je težje operirat oziroma moraš spet nosit očala. Koliko traja okrevanje po eni ali drugi obliki operacije? Kakšne so bolečine?
Hvala za odgovor
MI3

Spoštovnai!

Prav ste ugotovili, da za tako specifično vprašanje nisem pravi naslov.

Koliko pa imate dioptrije, da se ne da korigirati z nošnjo kontaktnih leč?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Dioptrija je -7, leč pa ne prenesem. Oči me začnejo tako srbeti, da bi jih kar ven spraskala.
lp MI3

Laser ali leča: to je odvisno od dioptrije. Ponavadi operirajo lasersko nekje do dioptrije -8, pri višjih dioptrijah vstavijo lečko. Pri laserski operaciji so možne ponovne operacije, če pride do poslabšanja vida.
Okreva se: 5 dni se nosi posebna leča, ki varuje roženico pred prevelikim praskanjem veke, nato jo okulist na kontroli vzame ven. V tem času je priporočljivo čim bolj počivati in imeti oči zaprte. Vožnja naj bi bila možna (in vrnitev na delo) nekje po enem tednu, vendar je to zelo zgodaj… sama bi priporočala vsaj 2 tedna počitka. Ponavadi se par dni tudi jemlje tablete proti bolečinam. Sam poseg je kratek, okrog 20 minut traja, s predpripravo (dajo kapljice, s katerimi omrtvičijo površino očesa) nekje 60 minut ali manj.

Operira: v Kromberku dr. Šalamun, v Ljubljani dr. Morela, pa še nekje (mislim, da Žalec in Novo mesto)

Spoštovani!

Hvala.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Prosim.

Cena posega za eno oko je pa okoli 250.000,00 sit in vključuje tako predoperativni pregled, poseg kot vse kontrolne preglede.

Lep pozdrav.

New Report

Close