operacija kratkovidnosti
Pozdravljeni!
Pri 12. letih sem dobila po kopanju v bazenu hud keratitis in ker takrat v SLO še ni bilo Zoviraxa (Aciklovirja), se mi je stanje precej slabšalo, dobivala sem vedno večjo dioptrijo, tudi astigmatizem. Sedaj sem že odrasla mamica, imam stabilno dioptrijo okoli -7 in nekaj astigmatizma. Razmišljam o operaciji kratkovidnosti. Zanima me, če imam zanjo kontraindikacije, s kom bi se lahko o tem bolje pogovorila, katero mi svetujete, kaj lahko po operaciji pričakujem… Naj raje počakam še 10 let (sedaj jih imam 33), ko bom dobila še starostno dioptrijo ali se mi splača za operacijo odločiti čim prej. Naj povem še, da imam zaradi kupa vseh zdravil, ki so mi jih 5 let tlačili v oči zelo uničene solze, zato tudi leč ne morem nositi. Hvala za informacije in lep dan.
Za cisto dokoncno odlocitev bi bil potreben pregled ocesa, da se vidi ce je od takrat ostalo kaj sprememb. Narediti bi bilo potrebno tudi preiskave, ki lahko cisto dokoncno odlocijo katera vrsta operacije bi bila za vas najbolj smiselna glede na visino dioptrije.
Po operaciji sive mrene sem dobila bakterijski keratitis, kljub temu da ves čas (danes je 14. dan po operaciji) dajem v oko poleg umetnih solz še
kapljice dexamethazon-neomicyn.
Zasebna zdravnica, ki sem jo obiskala v torek (moja je na dopustu) in ki je po pregledu ugotovila keratitis, mi je predpisala še kapljice sulfazol in mazilo cloramphenicol.
Zanima me, koliko časa traja zdravljenje in če so ta zdravila vse, kar potrebujem. Bojim se namreč komplikacij, saj bodo kmalu prazniki in sploh ne vem, kam bi se v primeru komplikacij lahko obrnila.
Stara sem 72 let in imam več kroničnih bolezni, med drugim CREST Syndrom overlap Soegren.
Za odgovor se vam vnaprej iskreno zahvaljujem in vam
želim vse dobro v letu, ki je pred nami.
Zaskrbljena.
Pri vas je zelo pomembno, da res hodite na redne kontrole, ker prejemate po operaciji Dexamethason -Neomicyn in pri tem se lahko zaradi vase primarne bolzeni CREST in Sjogren sindroma razvije zelo huda oblika vnetja rozenice. Zelo pomembno je da prejemate zdravila, ki vam jih je predpisal vas okulist, svetovala bi se pogosto dajanje umetnih solz po moznosti brez konzervansov. Ce bi imeli kakrsne koli tezave nas lahko tudi poklicete na tel 01510 2340 ali 015102341 in se dogovorite za pregled, zal pa nimamo pregledov na koncesijo in so samo samoplacniski.