Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? operacija kolka in okrevanje

operacija kolka in okrevanje

Čez mesec dni imam operacijo kolka.Zanima me,če katera ve,koliko časa traja da začnem normalno hodit…skratka vse kar je potrebno po operaciji vedeti.Npr.koliko časa moraš imeti povitno nogo…..itd

Mogoče kakšne izkušnje..
Povem vam,da me je že zdaj strah…l.p.

Največ je odvisno od tvoj psihofizične kondicije, pa seveda od samega poteka operacije. Tu ni merila.
Svetujem pa ti, da ti zdravnik napiše za zdravilišče.

R

Domnevam, da si še mlada. Moj oče jih ima čez 70 in je tako operacijo prestal v začetku junija. Doma bi bil po enem tednu z berglami, vendar je dobil komplikacijo (življenjsko nevarno)pljučno embolijo in tako dol ostal še 14 dni. Noge si je povijal cca 1 mesec, nekaj časa je namesto tega nosil kompresijske nogavice (dobiš v lekarni). Z berglami hodi še zdaj občasno, lahko pa tudi že brez, trenutno je v toplicah (se je zavleklo, ker seveda poleti vse zastane). Avto je vozil po cca enem mesecu in pol.
Načelno ni preveč problematična op. samo če se kaj ne zakomplicira.

pozdravljeni! Prvič se javljam.Zanima me s kakšnim avtom ste svojca ,ki je imel operacijo kolka pripeljali domov.Problem je v tem ,da imam punta in mi je ortoped svetoval prevoz z večjim avtom ,ker v punta ne bo mogel.Skakšnim avtom ste se prevažali takoj po operaciji? MOŽ je bil operiran v torek in zdaj iščem ustrezen prevoz ,qa vsi najini prijatelji imajo majhne ali kombije ,kar spet ni v redu ker je previsok.

Zaupajte Jehovi in boste živeli.

Govorila sem Andreja Jagodič – Anda.

Zanima me, če ima kdo izkušnjo ali vedenje, koliko tehta totalna kolčna endoproteza, proizvajalec J&J, Pinnacle Corail. Hvala in lep pozdrav.

New Report

Close