operacija in pomirjevala?
Pozdravljeni!
V prihodnjih dneh me čaka majši kirurški poseg na prstu (palec na desni nogi)… Problem je v tem, da se tega zelo zelo bojim (že za odvzem krvi se moram psihično pripravljat kar nekaj časa, pa vem da ne bo bolelo)…
Zanima me kako ta postopek sploh poteka in kako to omrtvičijo ali kaj sploh naredijo? Ter če lahko pred operacijo vzamem npr. pol pomirjevala (da ne bom začela kje histerizirat)?
Naj bi šlo za vrasel noht, vendar noht ni bil vrasel ko se mi je vnelo & se mi je začelo pojavljati divje meso… Sem probala pri pedikerki (v začetku leta sem situacijo rešila tam, ona je postrigla in zbrusila ostalo se je pa samo porihtalo) -sedaj pa ne gre več…
Je ta operacija zelo boleča? (prst je v katastrofalnem stanju vednar mene ni bolelo že več kot en mesec, sedaj me je začelo malo)
Prosim za čimprejšnji odgovor
LP
Spoštovana Kati!
Kako natančno poteka postopek operacije na palcu, Vam seveda jaz ne morem opisati. Lahko pa Vam zagotovim, da bo potekal tako, da Vas v času samega posega ne bo bolelo. Običajno se pri takem posegu uporabi postopek lokalne anestezije, ki je učinkovit.
Če se tako zelo bojite, preverite to pri svojemu zdravniku, ki Vam bo tudi svetoval, kaj lahko sploh vzamete pred operacijo in Vam zdravilo tudi predpisal, če bo ocenil, da je to potrebno in koristno.
Svetujem Vam pa, da ne mislite več samo na težave, ki bodo v vsakem primeru kratkotrajne. Rajši se skoncentrirajte na čas po operaciji, ko Vam bo z vsakim dnem bolje in se veselite trenutka, ko bodo Vaše težave povsem izginile.
Želim Vam vse dobro in Vas lepo pozdravljam!
Forum je zaprt za komentiranje.