operacija hernie – nova metoda
Jaz sem bila v bolnici ravno v času, ko so bili tu američani, ki so uvajali to operacijo. Menda je ok, ne vem, mene so prešniclal po starem, pa ne sam 1x, pa je velik slabše, kot je bilo pred opracijami. Torej, če je le še kanček poguma za “hojo”, tud če so bolečine, jaz ne bi pod nobenim pogojem pustila da režejo, ker potem velikokrat tudi na noge ne stopim več….
Maria,
hvala za sporočilo. Prosim te, da mi kaj več na to temo pošlješ po mailu: [email protected]
In kakšna je ta nova metoda z mrežico? Jo lahko kdo vsaj približno opiše?
Tudi sama sem bila operirana na disc hernii – še po stari metodi, na Nevrokirurški kliniki v LJ. In moram povedati, da so me rešili, danes lahko spet hodim, pred operacijo pa niti stati nisem mogla več, tako me je bolela in pekla noga! Nimamo vsi slabih slabih izkušenj.
Res traja nekaj časa, da se zacelijo notranji šivi (okrog treh mesecev), tačas sem bila na rehabilitaciji v zdravilišču, vaje za hrbtenico delam od operacije naprej redno 2x na dan. Vendar se je, vsaj pri meni, stanje zelo izboljšalo in kirurgu, ki mi je pomagal, sem hvaležna iz vsega srca!
Lep pozdrav.