operacija dlesni
Zivjo,
zobozdravnik mi je rekel, da ti lahko z operacijo dlesen povrnejo nazaj (ker imam dlesen pomaknjano dol na enem zobu) , mi jo je pa odsvetoval, ker naj bi dlesen tako drzala kaksne pol leta, nato pa bi mi tako ali tako zlezla spet nazaj dol.zakaj potem sploh izvajajo taksne operacije?
rekel mi je se, da imam zobno fobijo, ali nekako tako se je izrazil, ker odkar se mi je dlesen odmaknila, skoraj vedno mislim na to in kaj bi lahko bilo.saj verjetno ima prav…sam pac so moji zobje:)
in se glede nitkanja…je 2x na dan prevec ali je dobro, ce nitkas samo preden gres spat?
najlepsa hvala za odgovor
kaia
Spoštovana kaia,
kaj je mislil vaš zobozdravnik s tem, ko je že vnaprej odsvetoval korekcijo dlesni, vam jaz težko odgovorim., težko pa tudi komentiram tako izjavo.
Zobe je priporočljivo nitkati vsaj enkrat dnevno, če pa jih večkrat, tudi ni nič narobe – pomembno je le, da ste pri tem tako pazljivi, da ne poškodujete dlesni.
pozdravljeni, hvala za odgovor
zdi se mi, da se mi zob, kjer imam dlesen odmaknjeno, rahlo maje. ali je to obicajno? zobozdravnik mi je rekel, da se mi ne maje, jaz pa vseeno cutim da se mi malo. kaksno korenino ima zob? ali je globoko zasidran in ce nimas nobene bolezni, ceprav imas dlesni odmaknjene, vseeno ne izpade. najbolj na zivce pa mi gre, da si venomer preverjam ali se mi res maje ali ne, ker si nazadnje vedno recem, da si ga bom se bolj razmajala.
vcasih se mi zdi da sem ze malo tecna z vsemi temi vprasanji, ker vsi zacnejo z ocmi obracat ko zacnem…:)
lep pozdrav
Spoštovana kaia,
vsak zob se malo maje in to imenujemo fiziološka majavost. Res pa je, da boste s stalnim preverjanjem to majavost verjetno povečali in ne bo več samo fiziološka.
Verjemite, da so zobje zelo dobro zasidrani v čeljustni kosti in zelo, zelo redko izpadejo kar sami (govorim o stalnih zobeh), tako da naj vas to ne skrbi več. Če zobozdravnik pravi, da se zob ne maje, potem mu lahko verjamete in misli usmerite kam drugam:).