operacija dimeljske kile
Pozdravljeni,
Koliko časa traja okrevanje po operaciji dimeljske kile s tem novim postopkom z vstavitvijo mreže, poseg v lokalni anasteziji, še isti dan domov. Kako se počuti pacient po operaciji, kakšno je tveganje doma, ali so bolečine navadno hude? kdaj je po takem posegu prva kontrola in po kolikem času poberejo šive okvirno?
SPOŠTOVANA!
Dimeljska kila je okvara trebušne stene in se s časom le slabša oz. povečuje. Operacija je priporočljiva zaradi možnosti vkleščenja črevesja v kilno odprtino.
Trenutne čakalne dobe v Kirurškem sanatoriju Rožna dolina so 1-3 mesece.
Zdravo!
Letos 1. marca sem bil operiran za ingvinalno recidivno kilo (vstavili so mi mrežico). Star sem 22 let, kilo pa sem že enkrat imel (še kot otrok/dojenček). 3. teden po operaciji sem bil na pregledu pri kirurgu in je rekel, da se je rana lepo zacelila in je vse ok. Že od operacije pa opažam, da mi je ostala rahla oteklina (prej sem na tistem mestu imel za oreh veliko bulo) in me še vedno peče ob kihanju (prav tako tudi, če se dalj časa smejem ali bolj zakašljam). Tudi koža mi je na tistem mestu še “mravljinčasta”.
Zanima me, ali je oteklina in pekoč občutek (pri kihanju) normalno 8 mesecev po operaciji, ali bi lahko šlo za ponovitev kile in bi moral obiskati zdravnika?