Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca operacija, antibiotik, driska

operacija, antibiotik, driska

Pozdravljeni!
Prejšnji teden sem imela histeroskopijo in 4 dnevno terapijo z antibiotiki. Čez vikend (1 teden po posegu) sem dobila drisko in zelo boleče napenjanje-šraufanje na 15-30 min, popoldne sem odvajala samo še rumeno sluz s kravimi nitkami, v zelo, zelo majhnih količinah, toliko da je bilo na papirju (bilo mi je rečeno, da zaradi hudega napenjanja). Včeraj sem v lekarni dobila Imodium (loperamide hydrochloride) tablete, ki so bolečino odpravile in tudi odvajanje blata. V navodilih ni bilo omenjeno, da se teh tablet ne sme jemat, če si jemal antibiotike, danes sem pa na internetu prebrala, da se ne sme oz da se moraš nujno posvetovat prej z zdravnikom. Bolečine in napenjanje še danes mirujejo, sem pa zjutraj izločila sluz z krvjo in zdaj popoldan še zelo malo kakca z veliko več krvave goste in lepljive sluzi. Če kaj pomaga stara sem 28 let, nimam vročine, ne bruham, ni mi slabo, počutim se ok, bolečin več ni, razen velike skrbi o tej krvavi sluzi.

A se moram takoj oglasit pri zdravniku, sem si naredila ogromno škode s temi tabletami, je taka sluz kaj nevarnega, je driska sploh vpliv antibiotikov? Našla sem, da bi lahko prišlo do vnetje črevesja in da je dobro uživat probiotike. Koliko časa, če sploh lahko, lahko odlašam z obiskom pri zdraviku in poskušam s probiotiki. Seveda, da bi ob ponovni driski, bolečini ali hujši krvavitvi, morebitni vročini takoj stopila do zdravnika.
Prosim za nasvet oz na odgovore vprašanj

lep pozdrav

Spoštovani!
Najbolj verjeten razlog za drisko v vašem primeru so antibiotiki. Izboljšanje težav bi bi v tem primeru lahko pripisali tudi prenehanju jemanja antibiotikov in ni nujno povezano le z jemanjem loperamida. Sledovi krvi ob odvajanju blata morajo izginiti v nekaj dneh, skupaj z ureditvijo prebave. Jemanje probiotikov vam lahko pomaga. Z jemanjem loperamida pa si niste naredili nobene škode.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close