Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Proktologija operacija analne kožne gube in zatečeno tkivo

operacija analne kožne gube in zatečeno tkivo

Pozdravljeni,

teden dni nazaj so mi odstranili srednje veliko kožno gubo. Po posegu so se na ustju anusa pojavile precej velike otekline, kot bi imela hkrati več različno velikih zunanjih hemoroidov, ki tudi precej bolijo. Ali je to običajno? Ali je za pričakovati, da bodo zaradi teh oteklin nastale nove kožne gube? Sicer so se v tem času nekoliko zmanjšale, vendar so navkljub temu kar precej velike. Skrbim za higieno in predel večkrat dnevno mažem z maslom in mandljevim oljem.

Vnaprej se zahvaljujem za odgovor.

Odgovor na objavo uporabnika
mati359, 11.02.2022 ob 12:45

Pozdravljeni,

teden dni nazaj so mi odstranili srednje veliko kožno gubo. Po posegu so se na ustju anusa pojavile precej velike otekline, kot bi imela hkrati več različno velikih zunanjih hemoroidov, ki tudi precej bolijo. Ali je to običajno? Ali je za pričakovati, da bodo zaradi teh oteklin nastale nove kožne gube? Sicer so se v tem času nekoliko zmanjšale, vendar so navkljub temu kar precej velike. Skrbim za higieno in predel večkrat dnevno mažem z maslom in mandljevim oljem.

Vnaprej se zahvaljujem za odgovor.

Lep pozdrav!
oteklina je normalen pojav, samo nadaljujte z masažo in dodajte hladne obkladke nekajkrat dnevno.

oteklina se obicajno umiri ko šivi razpadejo.

Pozdravljeni,

šivov sploh nimam. So mi rekli, da šivajo samo v primeru močnejše krvavitve po posegu – upam, da sem si prav zapomnila. Meni so manjšo krvavitev ustavili tako, da so žilice “požgali”. S krvavenjem nisem imela težav. Je pa bila kožna guba kar velika, ostala je po za prst velikem hemeroidu, ki se mi je naredil po vsakem od treh porodov.
Predel si sicer hladim v hladni vodi na bideju – ali to ustrezno nadomesti obkladke?
So torej navedene otekline običajne? Zelo me skrbi, da bo rezultat posega le nova kožna guba na novi poziciji. Je ta strah upravičen?
Lepo se zahvaljujem za prijaznost in Vaš čas.

Odgovor na objavo uporabnika
Mati359, 13.02.2022 ob 11:44

Pozdravljeni,

šivov sploh nimam. So mi rekli, da šivajo samo v primeru močnejše krvavitve po posegu – upam, da sem si prav zapomnila. Meni so manjšo krvavitev ustavili tako, da so žilice “požgali”. S krvavenjem nisem imela težav. Je pa bila kožna guba kar velika, ostala je po za prst velikem hemeroidu, ki se mi je naredil po vsakem od treh porodov.
Predel si sicer hladim v hladni vodi na bideju – ali to ustrezno nadomesti obkladke?
So torej navedene otekline običajne? Zelo me skrbi, da bo rezultat posega le nova kožna guba na novi poziciji. Je ta strah upravičen?
Lepo se zahvaljujem za prijaznost in Vaš čas.

Pozdravljena. Vsekakor je nekaj tednov po operaciji normalna oteklina, dokler celi vsekakor.
Vedno pa žal obstaja res možnost da bo oteklina zapustila novo kožno gubo, čeprav se to zgodi redkeje. Zato je pomembna masaža in hlajenje, s temi ukrepi manjšate to verjetnost. Hlajenje kot ste opisala je vredu.

Pozdravljeni, mi prosim poveste kje ste operacijo opravili? Ste šli na operacijo preko napotnice ali samoplačniške? Kako se reče takšni operaciji?

New Report

Close