Najdi forum

Operacija?

Pozdravljeni, že nekaj mesecev se soočam z nekaj problemi “tam spodaj”. Stara sem 20 let. Za začetek povem, da menstruacija ni bila nikoli redna (imam od 13. leta, včasih ni prišla tudi po celo leto), nikoli nisem imela težav, razen mogoče kakšne krče v času (ali nekaj dni prej) menstruacije, če je ta prišla.

Nekje na začetku leta sem začela dobivati simptome okužbe sečil (pekoče uriniranje, slabo počutje, vročina itd), ampak to sem premagala brez obiska zdravnika, saj mi je neprijetno govoriti o teh problemih z družino.

Kakorkoli, takrat sem imela nazadnje menstruacijo, še vedno pa imam vsak dan težave pri uriniranju, še posebej zjutraj in zvečer (lahko sedim tudi po 30 min na wc-ju, da končno iztisnem zadnje količine urina iz sečnice ali mehurja, ne vem točno (občutek povzroča nelagodje, dokler mi nekako le ne uspe).

Prav tako je vredno omembe, da ko sama s prstom potipam znotraj, je maternica v čudnem položaju (cervix je nekako usmerjen navzgor, menda proti rektumu, medtem ko mi na mehur tišči ali telo maternice same, ali pa kaj drugega.

Včasih imam tudi nenadne krče in simptome menstruacije, ki pa ne pride, zadnja dva dneva pa tudi medlo bolečino v spodnjem delu trebuha.

Že dolgo razmišljam o histerektomiji, ampak seveda glede na svoja leta ne vem kaj naj pričakujem. Na tej točki sem prepričana da mi nobena fizioterapija ne bo pomagala. Prav tako imam tudi rektalni prolaps.

Prosim, ne recite da naj se z vsem tem ubadam še deset let, ker mi res povzroča anksioznost, ne vem kako bom sploh normalno študirala. Seveda nisem v nobenem partnerskem odnosu in nimam želje po otrokih že odkar vem zase. Pri ginekologu še nisem bila, nameravam. Kaj naj pričakujem?

Pozdravljeni,

zal mi je,da imate tezave,vendar je histerektomija pri 20 letih zelo radikalen poseg.Ce imate trzave z uriniranjem,je vsekakor smiselno najprej obiskati druzinskega zdravnika,ki bo preveril,ce imate okuzbo secil.Ginekolog vas bo pregledal,naredil ultrazvok in mogoce se kaksne dodatne preiskave,da bo ugotovil razlog za neredne menstruacije in ga zdravil. Skratka-pred vami je se veliko moznosti za zdravljenje…

Vse dobro!

doc. dr. Tanja Burnik Papler, dr. med., vodja Centra za zdravljenje neplodnosti, Bolnišnica Postojna *** [email protected] *** Tel: 05/7000 720.

New Report

Close