Najdi forum

operacija

Spoštovani!

Rad bi vprašal, če je možno tako iti na popravilo zob, da grem pod narkozo? Namreč imam nenormalen strah pred zobozdravniki, zato niti ne hodim k njim, posledično pa imam grozne zobe, sprednji mi je tudi izpadel. V galvnem je potrebno popraviti več zobov (skoraj vse). In me zanima, če je to možno opraviti na en mah, sam pa bi bil pod narkozo, če že imam tak strah pred zobarji. Star sem 40.

Vem, da npr. ko nekomu operirajo naenkrat več modrostnih zobov, da lahko dobijo narkozo.

Koliko pa bi stalo to?

Hvala in lp

Pozdravljeni,

zobe popravljamo v splošni anesteziji le osebam s posebnimi potrebami in osebam, ki so fizično tako prizadete, da ni drugega izhoda, fobičnim pacientom izjemoma. Poseg se izvaja na Stomatološki kliniki v Ljubljani. Čakalna doba je 3 leta.
Splošno uveljavljena doktrina odklanja saniranje zob v splošni anesteziji. Poseg je izredno drag. Splošna anestezija predstavlja hud stres za organizem; predpogoj zanjo je, da ste popolnoma zdravi. Pri posegu v splošni anesteziji se pri sanaciji zob lahko poslužujemo le določenih postopkov, pri čemer prevladujejo preprosti posegi, kot so odstranitve zob in plombiranja, o zdravljenjih zob in protetiki sploh ni razmišljati.
Mislim, da sem naštela kar nekaj razlogov proti posegom v spl. anesteziji. Malce si še preberite kaj je bilo že napisanega o strahu pred zobozdravnikom na tem forumu.

Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med. Zobna ordinacija Prenadent Draga 1, IG pri Ljubljani tel. 040 934 000

New Report

Close