operacija
spoštovani
pred 1 mesecem sem imela operacijo modrostnega zoba. ca 1 teden sem bila precej otečena, boleine niso bile zelo hude, a sem vseeno par dni jemala lekadol. uživala sem bolj tekočo, kašasto hrano, sedaj po 1 mesecu opažam, da včasih lahko normalno jem na tisti strani, vendar ko si preobremenim z velikim žvečenjem me začne tko boleti (in spodaj in zgoraj, čeprav sem bila le spodaj operirana), da ne morem niti kruha/skorjo žvečiti in me prav boli. malo me bli na tej strani tudi glava oz. uho. je to normalno oz. možno, da me še po tolikšnem času boli, če ne pazim dovolj oz. ko si preobremenim tisto polovico čeljusti, kjer sem bila operirana. včasih med žvečenjem tudi noter čutim, da še ni vse dobro in čisto malo sem še otečena-na videz ne, vem le jaz, saj vem kako/kdaj je normalno kaj z mano in kdaj ne.
spršaujem ker se bojim, da je kaj drugega narobe in da to ni od operacije zoba, namreč imam tudi z ušesom in glavo na tej strani težave.
hvala
Spoštovana vanjica,
če vas skrbi, potem se odpravite k zobozdravniku na pregled. Bolečine zaradi preobremenjenosti so normalne in pričakovane, če pa se pojavljajo takrat, ko ni preobremenjenosti pa je potrebno poiskati vzrok.
Po enem mesecu oteklina ni več pričakovana, tako da je tudi to potrebno preveriti in eventuelno ponoviti rentgensko slikanje omenjenega predela.