opeklina
Pozdravljeni dr. Kersnik!
Včeraj se mi je polilo (oz pljusknilo) vroče olje na spodnjo levo četrtino trebuha. Takoj sem šla pod hladen tuš, nato pa sem si 2 uri tiščala na opeklino led in si jo po tem času namazala z bepanthenom. Mehurjev ni, je pa ostala rdečina. Zdaj me zanima ali lahko mažem še s čim drugim in v kolikem času bo rdečina izginila. Hvala in lep pozdrav.
Spoštovani,
pred 4 dnevi sem si opekla prst. Takoj sem dala pod mrzlo vodo in 1 uro sem imela na opeklini led. Potem sem namazala z Vesta gelom in položila gor Jelogel ter rano zavila. Po nekaj urah sem odvila in je bil spodaj mehur. Ta mehur je v 4 dneh zrastel, koža je ob robovih opekline poordela, na trenutke me pod mehurjem “trga”. Zanima me, ali naj mehur predrem ali se bo sam? V lekarni so mi svetovali, naj ga predrem, da se bo koža spodaj lepše zacelila. V knjigi pa sem prebrala, da se mehurjev ne sme predirati.
Prosim za nasvet. Hvala in lep pozdrav.
Spoštovani!
Če je mehur napet in vas boli ter se poavlja rdeč rob si g z iglo prebodite – ne boli – in tekočina bo iztekla. mrtvo kožo lahko bez večje nevarnosti tudi obrežete s priborom za manikuro. Spirajte s tekočo vodo.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik