Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Opazne žilice na notranji strani oči

Opazne žilice na notranji strani oči

Pozdravljeni,

pri meni je problem z očmi naslednji. Tri tedne nazaj sem opazila, da so moje oči predvsem v notranjem kotičku oči pogosto rdeče na način vidnih rdečih žilic z zbadajočim občutkom predvsem v levem očesu, saj so bile žilice tam tudi bolj vidne. Ker nosim leče in moje delo poteka cel delovni čas na računalniku sem leče popolnoma nadomestila z očali ter začela uporabljati Bepanthol kapljice za oči. Ker se stanje po 14 dneh še vedno ni izboljšalo sem prejšnji teden odšla do zdravnice, ki mi je ker nisem imela nobenega izcedka ali zalepljenih oči predpisala Maxitrol kapljice in kapljice Artelac UNO. Po enem tednu uporabe kombinirane uporabe kapljic nimam več neprijetnega občutka v očeh ampak videz
gostih rdečih žilic na notranji strani predvsem levega očesa še vedno ostaja. Opažam, da so oči še posebej rdeče, ko se zjutraj zbudim. Zanima me kaj bi lahko bil razlog da izrazite žilice še vedno ne izginejo ter kako naj ukrepam da bi izginile, saj so vpadljive na pogled čeprav ni pristotne bolečine. Poskušam si pomagati s toplimi obkladki a nisem povsem prepričana da pomagajo. Hvala že vnaprej za odgovor in lep dan vam želim.

Spoštovani, po vašem natančnem opisu, sem mnenja, da je še vedno prisotno kronično vnetje očesne veznice. ali pa je znak suhega očesa in je dajanje umetnih solz še nezadostno. Morda bi za ponoči uporabili umetne solze v obliki gela ( oljnate gostote). Svetoval bi vam tudi kontrolo dioptrije v vaših očalih in kontrolo umetnih leč. LP dr Gorazd Kolar

New Report

Close