Opanke
Kupujemo penaste sandalčke za vodo -najbolj znani in precej dragi so od Defonsece (letos smo plačali 2.500 SIT), enako dobri in veliko cenejši so seveda “no name”, ki jih lahko kupiš že za 700 SIT v Spar-u, Leclercu in drugod.
za najmlajše priporočam nakup sandalc, ki so spredaj zaprte – v izogib morebitnim potolčenim prstkom in ranam.
Tisti nam dobro znani gumijasti sandali naše mladosti se pri nas niso obnesli – neprestano so jo “žulili”, v njih ji je bilo “vroče” itd.
Lp, Ali
Mi smo za po mestu in za v vrtec kupili pohodne sandalčke Te-ve, so drage – okoli 6.000, a zdaj nimamo sandalčkov, ker so mu vedno šli na živce in si jih se sezuval. Teve pa rad obuje, so na ježka, dva paščka (moj mož pravi, da so ko Jezusovi natikači), te so so tudi za v vodo, vendar bomo kupili še penaste, ki so malo bolj zaprte (kot je napisala Ali – da bomo prstki bolj zaščiteni)… Videla sem jih v Sparu od Defonsece in se mi zdijo kar kul, edino bolj punčkasti so – a za fante ne znajo delati, ali kaj?
Na to temo še to – da sem se morala na glavo postaviti, da se našla kak fantovski klobuček (tak, ribiški, s krajci), za fante imajo večinoma samo čepice s ščitki… Naš pa ima tako rad klobučke…
Lepo čofotanje
T.
Tudi mi smo lani kupili sandalce od Teve. Zelo sem bila vesela, ker so mu prav še letos, samo malo smo mu popustili paščke. Če bi mu bili premajhni, bi mu letos gotovo kupili enake nove, ker jih izredno rad nosi. V vodo gremo pa mi kar bosi. Predlani tako ali tako še ni hodil, lani smo bili pa v Umagu, kjer je mivka. Motilo ga je samo to, da je imel umazane noge…