Stara sem 20 let in imam že dalj časa željo po OP nosu. Moj nos je glede na moje proporce obraza kar ok, razen tega da je za moj strog okus malce predolg. Poleg tega ima tudi manjšo grbico, ki pa je v isti liniji kot vršek nosu, torej skorajda neopazen. Naj omenim tudi, da me moti širina nosnega hrbta, ki je rahlo zadebeljena iz obeh strani in me zelo moti.
Odločam se za poseg v KC in se bom v kratkem pri vas naročila za pregled. Še prej me pa zanima naslednje in vas prav lepo prosim, da mi odgovorite na vprašanja, saj bi mi zelo pomagala
:
– ali je nos možno istočasno zravnati (grbica) in tudi skrajšati ter odpraviti širok nosni hrbet? Ali te vse korekcije krije ista cena ali je treba kaj doplačati ?
-V kolikem času dejansko izginejo potpludbe pod očmi in na vekah (to je zame zelo pomembno, saj se bom v najkrajšem času morala vrniti med ljudi,saj hodim na faks) – oziroma črni kolobarji ?
-Kakšno je počutje? ali zdravljenje spremljajo glavoboli itd.?
-Koliko časa se priporoča počivati doma (teden ali dva?) in kaj pomeni počivanje (ali je to ležanje v postelji ali normalno funkcioniranje brez pretiranega naprezanja?) ?
-Ali je treba po OP ostati v bolnišnici ali lahko odidem domov (sem iz okolice LJ) ?
-Zdaj pa me zanima še to, kakšna so dejanska tveganja. Ali se pred OP opravi kak pregled, ekg…?
Najlepša hvala za odgovore.
> – ali je nos možno istočasno zravnati (grbica) in tudi
> skrajšati ter odpraviti širok nosni hrbet? Ali te vse korekcije
> krije ista cena ali je treba kaj doplačati ?
Možna je kompletna korekcija in preoblikovanje nosu v eni operaciji. Cena vključuje vse navedno in še precej drugih korekcijein preoblikovanj če so ta potrebna in zaželena :).
> -V kolikem času dejansko izginejo potpludbe pod očmi in na
> vekah (to je zame zelo pomembno, saj se bom v najkrajšem času
> morala vrniti med ljudi,saj hodim na faks) – oziroma črni
> kolobarji ?
14 dni do tri tedna. Pri rinoplastikah kjer ni lateralnih osteotomij so potpludbe redke ali jih sploh ni.
> -Kakšno je počutje? ali zdravljenje spremljajo glavoboli itd.?
Prve dni je praviloma prisotne a zmerna bolečina v predelu operacije. Nos je nekaj dni zamašen s tamponado. Glavoboli kot posledica rinoplastike so redki
> -Koliko časa se priporoča počivati doma (teden ali dva?) in kaj
> pomeni počivanje (ali je to ležanje v postelji ali normalno
> funkcioniranje brez pretiranega naprezanja?) ?
Prva dva do tri dni je dobro počivati z dvignenim vzglavjem in hladnimi oblogami na nosu (s tem se bistveno zmanjša oteklina in potpludbe. Nato lahko pričnete z lažjimi normalnimi aktivnostmi. Po posegu priporočam , da ste teden dni doma. Prvih nekaj dni do tedna imate na zunanji strani opronico iz termoplastičenga materiala
> -Ali je treba po OP ostati v bolnišnici ali lahko odidem domov
> (sem iz okolice LJ) ?
Po posegu v sp’lošni anesteziji ostanete en dan v bolnici.
> -Zdaj pa me zanima še to, kakšna so dejanska tveganja. Ali se
> pred OP opravi kak pregled, ekg…?
Pred posegom morate opraviti vrsto labopratorijskih in diagnostičnih preiskav, Kaj in koliko je odvisno od vaše starosti, zdravstvenega stanja in morebitnih faktrojev tveganja.
AKr se tiče življenjske ogroženosti je tveganje skoraj nično ( bolj nevarno se bo pripelajti in odpeljati v bolnico. 🙂
Zapleti so možni pri vsakem posegu v telo, tako tudi pri rinoplastiki.
prilagam povezavo do kratke spšletne info o korekciji nosu tam boste našli okvirne odgovore in nekaj slik
>
Lep pozdrav
Aleš