on,mamila, …, jaz
včasih je bil moj fant, ki se je drogiral in vem, da me je imel rad. vem tudi, da ko je imel na izbiro mene ali heroin se je zmeraj odločil za heroin. zdaj ni več moj fant in pravi, da je nehal in da je na metadonu. želim si , da je tako, vendar mu v srcu ne verjamem. do mene ima isti odnos kot takrat, ko sva bila skupaj. veliko laže, koliko, sploh ne vem. laže predvsem zaradi denarja. včasih, ko ga pokličem zaspano govori, tako kot da težko govori in počaaaasi. ko sva na kavi skozi kliče okoli in reče naprimer za 5 ali 25. včasih reče za toliko evrov. meni reče, da kliče za kakšne rezervne dele avtomobila.
rada bi vedela ali mu je še kaj do mene. ne morem ga pripravit do resnega pogovora. večkrat mu rečem, da naj pove, če se ne želi več dobiti z mano in se pogovarjati po telefonu. zmeraj pravi, da želi in naj ga še kličem. reče mi naj ga pokličem in ko ga, reče naj ga naslednji dan. reče, da se bova videla in ko pride tisti dan, reče da se bova videla naslednji dan in tako naprej, dokler končno ne pride tisti dan, ko se dobiva.
vem, da je to moj problem in ne vem zakaj sem ga sploh zapisala. vem , da samo sama lahko najdem rešitev.
lp, Jamais
kljub temu, da je na metadonu, po opisanem sem bolj ali manj prepričan, da se še drogira, je na h. kajti zlo dobro poznam te finte. moraš se nekako odljubiti ali pa ga skulirati, vendar je narkomane težko izvleči iz tega sveta….da bi ostal samo na metadonu, brez drugih nedovoljenih drog in pa raznih tablet ipd. le malokomu rata to..ne moreš pa to doseči le s pogovori, moraš imeti z njim delono terapisjo-postopoma, a dolgo let ga moraš navajati na kakšno delo, da vidi dosežke, pa bi moralo biti.
sam sem nekoč dooooolgo bil na igli, nikoli pa na nobenem zdravljenju ali metadonu ipd. sem si pač postopoma zmanjševal, vedno več delal in evo-spet je vse ok.nekaterim pomaga kakšna vera-če do sedaj niso hodili v cerkev ipd. vsak mor sam skužiti kaj mu najbolj pomaga, pomembno pa je tudi, da mu stoji neka oseba ob strani. vendar pa ti ob tem ljubezen odsvetujem, vsaj dokler ne pokaže prve dosežke. kajti še vedno te lahko okuži s kakšno boleznijo, nikoli se ne ve in to, da ti laže, pa itak vse pove.
zelo je težki, vem. zato pa večini niti ne rata iz tega sveta. niso zadovoljni z metadonom, pač pa zahtevajo še in še..namesto da bi postopoma šli dol, se še zadevajo z marsičem, torej si še višajo. eni morajo celo življenje ostati na metadonu tako kot diabetiki na inzulino…ampak od tega, od krize ne umreš in narkomanija JE ozdravljiva bolezen.
upam, da mu ne davaš denarja-na te njegove finte nikar ne nasedaj. mislim, da je še daaleč od prve izboljšave. vseeno pa mu skušaj pomagati, samo čustva naj bodo bolj nevtralna-s tvoje strani.
srečno
Ko si enkrat narkoman ostaneš to za vse življenje…
Občutki, ki jih doživljaš ob uživanu droge so 100x močnejši kot jih doživi posameznik v navadnem življenju.
Ko enkrat to doživiš je vse ostalo “radenska”. Ravno zaradi tega se jaz droge bojim… Bojim se stopit v svet, ki je NAVIDEZNo boljši od našega…
Mogoče je res boljši za uro ali dve… Kaj pa potem…
Ko si enkrat odvisnik si za vedno!
Zgolj volja in karakter te lahko “ozdravijo” odvisnosti. Omama je lepa zadeva al ne na kratke proge… Vedno se konča s propadom!
Hvala za odgovore.
Heroinec:
lepo mi je bilo prebrat tvoj odgovor, ker si pisal, da si bil sam na igli, zdaj pa je vse v redu. Jaz verjamem, da bo tudi on enkrat v redu. Me še nekaj zanima in ti boš sigurno vedel. Ali je možno, da je on recimo en teden na metadonu pa se spet malo zadeva in je potem spet malo na metadonu in tako naprej? Slišala sem tudi, da so nekateri odvisniki na metadonu takrat, ko nimajo denarja za heroin ali kaj drugega.
Pred kakšnimi tremi meseci me je pred Maksimarketom ustavila ena punca in prosila za denar. Ponavadi ne dajem denarja, če me kdo prosi, ker ne vem za kaj ga bo porabil. Zmeraj me je strah, da ga bo porabil za drogo. Ta punca pa je rekla, da nima za hrano. Rekla sem, da ji grem lahko kupit hrano, denarja pa ji ne dam. In sva šli skupaj v Maksimarket, kjer sem ji kupila nekaj malenkosti. Ko sva hodili po trgovini sem razmišljala o njej. Pomislila sem tudi na to, da se drogira. Začela mi je govoriti, da išče službo, ker je bila dve leti v Italiji. Takoj sem pomislila na komuno, a nisem nič rekla. Povedala je sama. Še je na metadonu in živi v eni sobi, ki jo dnevno plačuje. Starši ji ne pomagajo kaj dosti.
Zdela se mi je tako sama. Ampak v bistvu je vsak sam na svetu s svojim življenjem. Vsak se odloči kaj in kako bo. Tako se meni zdi.
lp, Jamais
tudi jaz sem na podoben način vozil okrog prsta punco,a vesel sem da je takrat sama videla da to nisem več jaz ampak heroin v človeški podobi.pustila me je ,hvaležen sem ji,kajti takrat sem spoznal,kaj sem izgubil,tisto kar sem ob heroinu imel torej vse.spoznal sem da si lažem sam sebi,takrat je bil trenutek ko sem počasi a vztrejno končal z drogo priznam s težkim bojem samim sabo.zdaj sva najboljša prijatla,nimava ovir zaupava si in upam tudi naprej tako.anja hvala ti,rad te imam……
++beny++
+free palestina+
ko berem tvoje besede,je kot bi brala svoje.sm v isti situaciji samo da je moj fant šel predaleč.
in ja veš da te ovija okoli prsta in vedla sm da je zadet ko je reku da ni,in vem da bo enkrat tudi ok a do takrat je dolga pot.sam se mora odločit.žalnamesto njega ne morem.
koliko ga mam rada vem samo jaz.piši če želiš na privat.