ona
Zapusti partnerko in poskusi z ljubico, saj si noro zaljubljen v njo, pa tudi ona je pokazala resen namen. Stalno partnerka ti predstavlja le varnost, ja in tudi rad jo imaš. Vendar rad ni enako ljubiti. Verjami, da globoko v sebi nisi srečen s partnerko, saj je v nasprotnem primeru ne bi varal. Daj si možnost za pravo srečo v ljubezni!!!
Me zelo skrbi, ker je velika verjetnost, da izkrivljeno dojemaš tudi druge stvari, dejstva.
Kot prvo je mašina avto, ne pa spolni organ. Zdaj ima npr nek avto, ki sem ga vajen, morda malo naveličan, odsal sem ga… V izložbi pa vidim nov avto (morda le zame novm ker je rabljen). Je spoliran in se sveti, in ker ga ne poznam, me privlači.
To če je veterinar mi ne potegne. Hotel sem ti namreč reči, da ko si v 24 urni zvezi, vse dni, ko si na preizkušnji nonstop se pojavljajo okvare. Reči ki te pri njemu motijo. In bolj ko ga imaš v precepu, več napak vidiš. To da si sam napiše recept je čisti strel mimo, s tvoje strani. Pač ne doumeš.
Me veseli, da vidiš pri možu po desetih letih še vedno en procent tistega kar si pred desetimi leti.
Take žene jaz ne bi hotel. Da mi bi lagala iz dneva v dan.
Veš, bistveno dlje sem oženjen kot ti, in tudi otrok imava dosti, pa vprašaj mojo, koliko procentov še vidi v meni, od nekdanjega.
Ni da sem domišljav, vendar ,menim, da bi mi dala oceno preko 50%.
Ja take kot si ti, res ne bi maral.
Mogoče tudi on vztraja samo zaradi otrok. In materializma. Kot ti.
Nadalje vidim, da se je predvsem mož spremenil , vsaj 90%če na slabše ali na bolje, je drugo vprašanje). Me veseli, da dopuščaš da si se tudi ti spremenila za okoli 1%.
In kaj je to nerazumevanje, ki je na obeh straneh.
Sam bi temu rekel, nesporazum, navada, brezbrižnost, utečenost. Nerazumevanje je verjetno predvsem na tvoji strani.
Le eno lahko rečem:
Hvala Bogu, da se nisem vezal s tako kot si ti.
Pa brez zamere.
Za napitnino še tole, pa saj ne boš doumela.
Vsak človek ima SVOJO resnico, in najbolj objektivno resnico dobiš, če upoštevaš resnice vseh udeleženih.
Že ne moreš biti raka perla, če si privedla moža do tega da se je 99% spremenil.
Šer enkrat se oproščam, ker sem ti z neodlačenim jezikom povedal, kar menim da ti gre.
Tvoj mož si ne zasluži veze iz usmiljenja, in predvsem zaradi otrok.
Jaz ne bi hotel. Vprašaj ga.
mogoče se bojiš da boš ostal sam… in se bojiš da boš na koncu ostal sam…
naj ti povem, da čas prebolevanja bivše/ga traja veliko dlje, kot si misliš… čeprav si zaljubljen v drugo žensko, boš z svojo zdejšno punco, primerjal tvojo trenutno ljubezen…
vprašanje je… ali ti ljubiš svojo izbranko ali tvojo ljubezen? ali se bojiš ostati sam in ostajaš tam kjer imaš zasigurano razmerje? se bojiš biti samostojen? si odvisen od nje? finančno, psihično?
Ljubiti tudi ni enako biti zaljubljen. Sem prepričana, da po 6 letih skupnega življenja s katerokoli osebo človeka ne spreletavajo več mravljinci.
Uroš, na tvojem mestu bi premislila, ali si s svojo partnerko v teh letih ustvaril to, kar si hotel. Se je tvoje življenje odvijalo v smeri, v kateri si lahko realiziral svoje cilje in ali misliš, da bi jih lahko v prihodnje. Ali imata skupe stvari, vrednote, ki vama obema največ pomenijo?
Kako bi bilo s tvojo novo?
Brez veze je, da si očitaš. To se lahko vsakemu zgodi. Toda vsekakor se skuliraj.
Pravijo, da partnerjev ni dobro zapuščati zaradi drugih (ljudska modrost 🙂 ). Jaz se s tem kar strinjam, razen v primeru, ko je obstoječi odnos nepopravljivo uničen ali ne vodi nikamor.
Ti kar stresaj gnev.
Pač spet popoln strel mimo, s tvoje strani.
Ko imamo nek problem, damo neko primero, ki nikoli ni idealna, zato da ponazorimo, kaj menimo.
Nikakor ni, da partnerko primerjam z mašino.
Poanta je bila v tem, da si nečesa vsakodnevnega že naveličan, in ko vidiš nekaj novejšega, še nepoznanega zate, se zacopaš v to nocost.
To da se je tvoj bodoči bivši skoraj povsem spremenil, je tvoja trditev; jaz sem pač temu dopisal še %, da se jasno vidi, da KRIVIŠ PREDVSEM NJEGA.
On se je spremenil, on se ne trudi, ti si pa perla!
Draga moja. Kako zlahka ti z jezija letijo take besede kot GNILEŽ. Zame seveda. Verjetno jih je tudi tvoj bodoči bivši deležen. Če drugo ne, vsaj v tvojih mislih.
Ja, nekatere ženske pač razmišljate predvsem z jezikom.
Pa kam greš ti z življenjem naprej? Jasno je razvidno iz tvoje situacije kam. Pa če stopim na ulico, tudi vidim, kam gremo.
Nisem se jaz nič sam hvalil. Samo povedal sem, da je ena velika žalost, da tasko sesuvaš svojega bodočega bivšega. Tolko se ziher ni spremenil. In tak biser gotovo tudi ti nisi.
Ne rečem, da ne bi “m0ja” imela dosti za povedat. To bi imela za šinfat. Vsa sorte. Ampak, niti pomisli ne, da me bi dala na čevelj, ali pa da bi bila z mano zgolj zaradi otrok.
Skratka, sploh nič se ne hvalim.
Le tvojega bivšega (SAJ TO V TVOJIH MISLIH JE ŽE) mi je žal. To tud ni lajf.
Družinski.
Da ti pa ni potegnilo o subjektivnosti ocen in sodb, me ne čudi in niti ne moti. Gor sem zapisal že zakaj.
Bi kul še naprej.
Življenje teče in se konča, neglede na to kaj delaš, in kako ga prežviš, ergo, guštiraj.
Lep pozdrav od mačija?????? Ta pa je dobra. Bi moja počla od smeha.
Najbolj realen in zivljenjski odgovor, katerega naj si tudi Uroš natančno prebere!! Pošteno si napisal mihau in prav nič tako hudega nisi povedal, da bi se moral opravičevati…veliko se jih bo našlo notri, veliko pa jih niti ne razume …niso še na tej stopnji čustvene inteligence;)
Gre za to, da se ob vseh obveznostih v življenju, pač odtujimo od partnerja (smo le več kot pol dneva po službah) in potem, če se dva ne trudita v prostem času iskati in razumeti drug drugega…se z odtujevanjem ne razumeta več, se nekoliko spremenita(bolj mislita da sta se) in potem začneta iskati (oba-eni prej drugi kasneje) potrditev pri drugih ljudeh.
Tukaj po večini res ne gre za neko hudo ljubezen ampak za hlastanje po pozornosti:) vsak bo to našel pri sebi….da je bolje če ti na cesti prijazen, mogoče še čeden neznanec pomežikne, da kompliment ali celo povabi na sok…bolje kot to, da vemo da smo partnerju všeč, samo nam pač ne omenja tega vsak dan, ker tudi mi sami ga ne zasuvamo s komplimenti.
Bolj pa se zapletaš, bolj postaja zapleteno, Uroš!! to je dejstvo:)
Ti ko si že tako daleč, ti svetujem, da res ne uničiš življenja še svoji sedanji partnerki, daj ji svobodo, naj ve pri čem je, naj ima še ona možnost si poiskati nekoga ob katerem bo čutila metuljčke(ker ne dvomim da se nebi za njo noben zanimal-samo pač ona ne išče, ne daje še znakov;))
In Uroš zaboga…ne oziraj se na sorodnike in sosede, kako so oni navajeni na vaju!! nebi bilo huje, da imata še otroke in da ti zasanjano, odtujeno in brezvoljno hodiš na družinska srečanja….misliš da tvoja sedanja partnerka nebi bila nesrečna s takim moškim?? Ji boš to naredil? ne bo potem slabe vesti?? kaj bodo pa rekli sorodniki in prijatelji?? Razmisli uroš, pa se čimprej odloči…ker tudi ljubica ne bo dolgo čakala, kmalu pride drug simpatičen dečko, ki ji prav hitro lahko vzbudi metuljčke;)
Sem poročena, imam otroke in čutim metuljčke ob možu…pa tudi sem srečala moške, s katerimi bi ob malo volje hitro lahko se šla tragično zaljubljenost;) to ni problem….to se najde:) problem je obdržati zaupanje, spoštovanje in ljubezen dolga leta …v dobrem in slabem!
Za to pa je potrebno veliko več truda, kot za pripravo “službenih poti in nenapovedanih sestankov pozno v noč”
Veliko sreče pa veliko razuma in spoštovanja do sočloveka…naj bo to bivši, sedanji ali pa edini….pomislite na to, da se to ne dogaja samo vam!
Uroš…mogoče se tudi tvoja partnerka bori s podobnimi mislimi kot ti;)
lp**
Pozdravljen Uroš,
zame bi bilo nekaj najhujšega, da bi zvedela, da moj partner misli na drugo oz. je celo noro zaljubljen vanjo, meni pa tega ne more povedati… ne toliko, da bi me prevaral, ne toliko, da mi je lagal, ne da se je zaljubil v drugo, to se lahko zgodi vsakemu … to bi lahko prebolela (čas celi vse rane in če imaš rad sebe in življenje boš že našel drugo pot), ampak, da bi ostal z mano, kljub temu, da vseskozi misli na drugo, to se mi zdi pa nekaj najgršega… povej ji vse odkrito in pošteno, odloči se, potem bosta pa videla kako bosta lahko nadaljevala… življenje je nepredvidlivo in verjamem, da tega nisi načrtoval, vendar napake je bolje priznati in težave, ki s tem nastanejo reševati, ne pa jih zakopati pod zemljo, ker nikoli ne veš kdo in kdaj jih bo odkopal, takrat pa se bodo taprave šele začele…
Uroš, pa saj si se že odločil! Zmagala je tvoja punca, ki jo imaš “samo” rad in seveda si se odločil pravilno. Upam, da ti je oprostila tvoj trenutek slabosti. Jaz bi ti, saj je ta odločitev v bistvu bila največji dokaz tvoje ljubezni.
Ne, ne ljubiš te nove, vanjo si samo zaljubljen, zares ljubiš pa svoje dekle.
Biti noro zaljubljen je seveda super občutek, ki pa na žalost ali na srečo ne traja večno. Notranji glas ti je sporočil, da ta zveza ne bi bila varna zate.
Že dejstvo, da je dekle prekinilo s svojim partnerjem in na nek način pritisnila nate, kaže na to, da z njo ne bi mogel biti zares srečen. Verjetno vaju je združil noro dober seks, ki je v tvojem vsakdanjem življenju že malo izgubil barvo, a to je seveda mnogo, mnogo premalo za dobro zvezo, tako dobro, kot jo imaš s svojim dekletom.
Seveda si še razklan, a vsak dan boš manj. Upam samo, da si nisi s trenutkom nekontrolirane strasti usodno zapravil svojega mirnega, lepega, varnega življenja.
Taša,
se strinjam s tabo. Tudi meni je bilo najhuje v življenju, ko sem izvedel, da sem pri ženini rang lestvici ljubezni na tretjem mestu. Skoz je mislila na drugega, to mi je priznala šele pol leta po poroki. To pomeni, da sem bil samo nadomestek. To boli.
Uroš,
vem, da ljubezni ne moreš ukazovati, vendar bodi odkrit do partnerice in do sebe. Pusti, da te tale zaljubljenost rahlo mine, potem boš bolj razsodno razmišljal.
Tudi sam sem se velikokrat zaljubil, ko sem imel resen partnerski odnos pa nikoli nisem teh stvari gojil in tako so zamrle. Saj se ti dopade nekdo, samo vedeti moraš, da ta nekdo ima tudi napake, ki te bodo slej kot prej motile.
Ti povem kolegov primer? žena je bila istih let kot on, on pa je spoznal 15 let mlajšo in pustil ženo. Povedal mi je, da je to super. Pri ženi je moral jemati viagro, pri tej mlajši pa sploh ni treba. Bila sta kakšno leto skupaj, on ni več dohajal njene mladosti in kar je tudi hudo, ko se je začela pri seksu rutina je zopet moral začeti jemati viagro. Danes si želi svoje bivše žene, ker ji je lahko zaupal, ker ga je popoldan vedno čakalo toplo kosilo, ker ga je razumela, ker ga je imala zares rada…
Razmisli
LPE
Sam ne bi obsojal. Čeprav iz mojih postov veje nekaj take vsebine.
Dekletce pod niskom nemirne notranjosti je zame vsekakor pozitivna oseba.
Odločila se je za življenje in ima dosti otrok (se moraš marsičemu odpovedat zaradi tega), večina pa raje na suho.
Nadalje ima močno razvit materinski čut.
Glede zvestobe sicer skuša biti zvesta otrokom, ne pa možu, ta je le kolateralno ozvestobljen z njene strani. preko otrok.
Pač je ženska. In razmišla kot ženska. Bolj poudarja čustva, malenkosti, magnetizem, pomežiknjenje, prijazan pogled, lepo floskulo, lahkoten kompliment.
Hormonsko vodeno bitje pač.
Skratka, dam ji velik plus.
Kapo dol pred nemirnico.
Moti pa me, da moža tako devlje v nič. Pa sta ziher za golaž kriva oba. In to ne zvečine on. Kot ona sama pri sebi misli.
Tko bi ji rekel. Če ga je enkrat že izbrala, tako slab pa spet bit ne more, kot bi rada zdaj prikazala.
Ja ljudje se spreminjajo s časom in žensko vrednotenje izbranca še bolj.
OHOH ta je pa res dobra.Žal te moram razočarati ,ker nise dekle.Ime mi je NEJC ,in očitno si to spregledala.Kdo pa je notranji nemir se boš morala sama pozanimat.Če bi se rada prepričala o mojem spolu te vabim na kavico,kateri se lahko pridruži se otopavanje mojega …haha.Saj se boš lahka le tako prepričala da sm dec.Al pa čakaš na ponudbo ,da bočžš lohka ……….Pridi čakam te jaz in ne notranji nemir.Notranji nemir javi se in povej al si žensko ali moško bitje -. hvala za pozdrave NEJC
žensko vrednotenje izbranca?
čuden stavek, ker…se moški počutite kot izbranci? niste tudi sami nekaj prispevali k temu da vas je “izbrala”
res da pravi ljudski pregovor…da moski izbira, zenska pa izbere:))) samo ni tako preprosto.
Dva sta skupaj…iz skupnih interesov…vsi smo pa ljudje, niso samo zenske hormonsko vodene osebe kot pravis mihau, ker…hormoni predvsem veliko bolj nagajajo moškim, ženskam pa predvsem …čustva. Seveda pa imamo oboji radi: pozornost:) da smo pri svojih treh otrocih, 40 letom in nekaj gubicam ter kreditu na banki…se vedno nekomu vsec, še lahko nekomu zmešamo glavo, še nekdo nagajivo sanjari o nas…dokler nas ne spozna tako močno, kot nas pozna partner, s katerim smo 10, 20 let:)-in obratno seveda:)
tale gospa, notranji nemir…pustite ji fantazije, ona tako nikoli ne bo imela korajzo obrniti življenja sebi v prid, vedno bo rekla-zaradi otrok!! pa to ni res…verjetno gre še za veliko več, gre za imetje, sorodnike, in sosede…gre za moža, ki mu je čisto ok pri njej…gre za to, da če bi s tem v katerega je zagledana živela toliko let kot z možem, si delila skrbi za hiso, vrt, otroke in sluzbo…potem…tudi tisti nebi bil več tako popoln, tudi on nebi cele dneve sanjal o njej…ker konec koncev…tudi on ima verjetno doma ženo in …je njej tudi tako zanimiv, jo tako zabava?? se toliko pogovarjata??
notranji nemir….ostani pri fantazijah, samo ne poudarjaj jih tukaj, pa poglej malo svojega moža, opazuj ga!! boš ugotovila, da se mogoče tudi on malo dolgočasi, da mu paše če ga prijazna kelnarca obgovori in polepša dan…boš ugotovila, da je tudi v njem iskra:) samo vi2 sta se odtujila, v vsej svoji predanosti “otrokom”.
pa v razmislek: kaj boš draga moja…notranji nemir, čez 10 let, ko ti ne boš še tako zelo stara, da nebi mogla ljubiti, tvoji dragi otroci pa bodo šli po svoje??? zakaj boš takrat z možem??? zaradi vnukov? zaradi okolice, da nebi govorili, poglej jo…vse ima, pa se je ločila…al kaj?? razmisli malo…in ne poudarjaj toliko svojega notranjega nemira:) -pomiri ga, najdi ljubezen znotraj tvojega “na ven idealnega” zakona!! mogoče postane pa potem v zakonu prijeten nemir, verjemi, da si ga mož močno želi!!
v bistvu pa sem pišem zato, ker mi je všeč razmišljanje mihau-a:)
upam, da je njegova žena res tako trdna pri vrednotenju svojega”izbranca”;)
spoštujte se!
Lp
Se strinjam s ta bo Primož!
Pa kaj je z vami folk??? Vsi ste zaljubljeni v 5 različnih ljudi, spite vsaj s 3 od njih, imate ful slab filing ker varate, ne morete iz svoje kože ker ste do daske zatreskani ampak zaradi otrok pa boste ostali s partnerjem pa naj bo kar bo!!!!!! Temu jaz rečem bolezensko stanje!!!!!
Če imaš nekoga rad ga ne varaš
Če te on ne mara gresta narazen
Otroci niso razlog da dva ki se varata ostaneta skupaj(kaj res mislite da so otroci taki butci, vsak kreten ve da imata dva ki se varata probleme in se več kregata kot “normalni” pari, vsaj prizanesita otrokom in pejta narazen)…..
Še bi lahko naštevala pa se mi ne da. Ker je bedno.
Hvala Mirella.Ob tvojem pismu sem se zdrznila in poglobila sem se vase in se bom še bolj.Namreč zelo so me ganile v pozitvnem smislu tvoje besede in razmišljanje.In verjamem ti,da imaš prav in da si mi najbolj zaenkrat pomagala z nasvetom hvala.Tudi mihaelu si jih pošteno napela,samo če bo dojel bistvo,pa je druga stvar.Še enkrat ti hvalalp