Najdi forum

Omrtvičeni prsti

Pozdravljeni,

pred približno petimi tedni se mi je sredi dneva pojavila omrtvičenost mezinca in prstanca ter spodnjega dela dlani, ki traja še danes. Konstantno in ne popusti. Sprva je šlo le za omrtvičenost, skorajda brez bolečin (pribl. 2-3 tedne). Zadnje čase se ob premikanju ali uporabi roke pojavljajo tudi različne bolečine v različnih delih roke, predvsem pa v dlani in zapestju. 

Po 3 tednih je bil opravljen EMG.

Preiskava je pokazala NF znake utesnitve levega ulnarnega živca v področju kubitalnega kanala ter predhodno obstoječe okvare medianega živca (poškodba pred leti). Priporočena je bila razbremenitev roke, odsvetovano naslanjanje s komolci na tršo podlago ter spanje s pokrčenimi komolci in ponovni EMG čez 1-2 meseca.

Sem levičarka, miško sicer uporabljam z desno roko. Moje delo je pisarniško, vendar sem bila zadnje mesece precej manj za mizo kot v preteklosti.

Nasvete upoštevam in roko minimalno uporabljam, vendar se stanje zaenkrat ne izboljšuje. Pred pojavom težave sem se dvakrat zbudila z omrtvičenimi prsti, vendar nisem pomislila, da bi se to lahko kako razvilo.

Zanima me ali menite, da lahko še na kakšen način sama pripomorem k izboljšanju stanja oz. bi mi lahko pri tem pomagala fizioterapija?

V naprej hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.

 

Pozdravljeni,

regeneracija živca traja počasi.

S fizioterapijo se lahko sprosti vse okoliške mišice in fascije skozi katere poteka ta živec in se na ta način malo sprosti kompresija na živec. Uživanje b-kompleksa pripomore h kvalitetnejši regeneraciji živca. In pa vaje za “raztezane” oz. za izboljšanje metabolizma ulnarnega živca.

Lep pozdrav🍀

Barbara Purkart mag.kineziol., dipl.fiziot., spec.ortop.med.

https://fizioterapija.net/

Tel: 041 35 33 66

Pozdravljeni,

najlepša hvala za vaš odgovor, ki sem ga pozno videla, drugače bi odgovorila prej.

Stanje se žal ne izboljšuje, kljub zelo doslednemu sledenju priporočil, ki sem jih dobila od zdravnikov (in se skladajo z vašimi priporočili). Žal nikjer ne zasledim informacije, koliko časa je smiselno “čakati”, ker so čakalne dobe dolge. Prvi naslednji EMG bom imela v začetku januarja, torej 5. mesec od nastanka. Ves ta čas sta prsta omrtvičena in zadeva niti malo in niti za trenutek ne popusti, zato me seveda skrbi, da ne bo prišlo do večjega poslabšanja, v smislu da bi se prepozno bolj “agresivno” ukrepalo oz. v najslabši opciji zame, operiralo. Sicer zmanjšanja moči ne opažam, zdi pa se mi, da opažam “zmanjšano” mišico …

Hvala in vse dobro tudi vam, vas spremljam na vaših kanalih – super in koristne objave. Če bi bila bližje, bi se oglasila pri vas.

Lep pozdrav!

Ajoj… to res ni dobro…. jaz bi šla kar k operaterju na posvet…

Zahvaljujem se vam za vaše zaupanje🍀.

New Report

Close