Omrtvičena noga pod kolenom?
Živjo
Obračam se na vas z urgentno prošnjo, če mi lahko svetujete:
Včeraj v službi sem sedel za računalnikom(moje delo je za računalnikom) ene 4 ure zapored praktično neprekinjeno tako, da sem imel levo nogo prekrižano čez desno v kolenu. Očitno je pritiskalo na živec kajti ko sem vstal leve noge pod kolenomn sploh nisem čutil predsvem leve strani nad gležnjem. Sedaj že dva dni ne čutim tega predela in ne morem kontrolirati stopala!! Posebno m to moti pri hoji saj normalno stopimo dol s peto potem pa položimo še stopalo. Jaz pa položim peto in potem ne morem zadrževat da bi stopalo počasi padlo ker ne čutim moči v nogi. Tako mi noga kar pade in tako sploh ne morem hodit, pa še zgleda kot da šepam. Sedaj je tega že skoraj dva dni in se še ni popravilo.
Svetujte prosim, se bo popravilo ali naj grem na urgenco? Mislite da je možna okvara živca po takem kratkem času pritiskanja?
lp, J
Pozdravljeni!
Taka poškodba živca je povsem možna. Živec, ki nadzoruje mišico, ki dviguje stopalo, poteka po zunanji strani tik pod kolenim in prekrižana noga pritiska neposredno nanj. (ta živec je tudi sicer relativno pogosto “utesnjen” na tem mestu, kar povzroča “padajoče stopalo” (in se operira). Stvar se popravlja počasi in je dva dni premalo. Ponoči na urgenco vam ne bo prineslo posebne koristi, do svojega zdravnika pa le, da vsaj potrdita to, kar sva ugotovila.
V povzetku: možno je, običajno se popravi, traja pa dlje
Upam, da je bil odgovor dovolj hiter 🙂
Zaradi bolečin v kolenih in tudi omertvičenih nog pod koleni in v stopalih sem bil na slikanju kolen in kaže na obrabo v decembru sem dobil ortopeda ali je za omrtvičene noge predvsem stopala možna okvara kolen .Kaj naj delam da bi odpravil omrtvičenje sem bil športnik in nevem kaj naj počnem
zelo težko hodim in imam nesigirno gibanje. Janez
spoštovani ,zgodilo se mi je naslednje,ko sem čakala na sestanku za hčer sem po tem ko sem se vstala začutila kot ,da mi je noga zaspala in da je omrtvičena,nato pa mi je začelo hudo zvijati stopalo,tako da sem dobila zvin .To je trajalo kakšnih par minut,zdravnik mi je dal kremo za mazati in tablete proti bolečinam in so mi obvezali nogo.Rekel mi je ,da bi bilo lahko to od hrbtenice,saj sem bila pred dvema mesecema na magnetni resonanci glave zaradi vrtoglavice in omotičnosti in je vse v redu.Vprašujem vas če je morda to lahko posledica hormonskih tablet,ki sem jih začela jemati,saj prej nisem imela občutka omrtvičenosti noge,sedaj pa jo imam,vendar tako hudo kot je bilo prvi dan ko mi je nogo zvilo ni več.Ob tem pa imam težave tudi z prepogostim odvajanjem vode,na stranišče moram v eni uri tudi več kot 4 krat ,vendar me ne peče,jemala sem že primotren in ciprobay,vendar mi nista pomagala,ginekološko je vse bp,razen miomov.Tišči pa me neprestano ,tudi ko spraznim mehur ,upam da te težave niso povezane,
Hvala za odgovor
Pozdravljeni!
Že dlje časa se mi pojavlja, da imam zgolj le desno nogo omrtvinčeno. Mravljinci se zelo redkokdaj pojavljajo, bolečin v le-tej nogi tudi nimam, je le “mrtva” (oz.taka težka). To se mi pojavi vsake toliko in se me drži konstantno po nekaj dni, potem pa je spet vredu. Sedaj sem v 5.mesecu nosečnosti in me malo skrbi, da je kaj drstičnega narobe. Ali je možno da je to vzrok delovnega mesta katerega opravljam? Namreč, denvno presedim po 9ur za računalnikom in to že 5let?
Zelo bi Vam bila hvaležna za vaše informacije.
S spoštovanjem, Mojca.
@Antonija: Ne verjamem, da bi bilo mravljinčenje posledica hormonskih tablet ali da bi bilo oboje povezano s pogostim odvajanjem vode. Če je pogosto odvajanje vode posledica okužbe, ni težko ugotoviti (laboratorijsko), odvisno je seveda tudi koliko popijete in če vas veliko tišči, odvajate pa le malo, ali pa imate vsakič poln mehur.
Mravljinčenje je lahko od hrbtenice, sedenja oz nečesa, kar moti prevajanje po živcu.
Lep pozdrav
Zdravo,
Moje vprašanje je naslednje.Star sem 22 let, aktiven športnik in pred 3 tedni sem imel vneti pokostnici, nakar sem poškodbo zdravil pri fizioterapevtu z masažo in laserjem. Danes je minilo 1 teden od zadnje terapije in vse je bilo ok do včeraj zvečer. Na desni nogi na predelu pokostnice, v spodnjem delu, so se pojavili blagi mravljinci, nekoliko omrtvičena noga, ter občutljivost na toplo vodo, rahlo pekoče. Po 24h je stanje enako. Je možno, da se je to pojavilo, ker sem prejšni dan bil uro do dve pri delu v čepu z obremenjenostjo na desni nogi? Kaj bi bil lahko razlog za tako stanje?
Hvala za odgovor.