Najdi forum

OMOTIČNOST

Pozdravljeni!

Na vsaketoliko časa se mi pojavi vrtoglavica in večkrat se počutim omotičnega.

Zadnja vrtoglavica, ki se mi je pojavila, pa je bila tako močna, da se mi je kar naenkrat stemnilo pred očmi, začelo se mi je močno vrtet in pojavilo se je mravljinčenje v spodnjem delu leve roke ter hitro bitje srca. To se je zgodilo praktično v trenutku (pred tem nisem čutil nobenih bolečin). Ko se mi je začelo vrtet, sem na srečo sedel na stolu, ker če ne bi sigurno padel po tleh. Potem iz stola nisem mogel vstati cca 20 minut, ker se mi je tako močno vrtelo. Po tem času sem poskusil ustat, vendar so bile noge šibke in zanašalo me je na poti do WC-ja. A kljub temu sem kakšno uro po tem lahko prišel počasi domov (z avtobusom).

Cca 2 uri po tem “napadu”, sem šel na pregled k dežurnemu zdravniku, kjer mi niso odkrili nič. Naredili so mi EKG, ki je bil OK (naslednji dan še en EKG in je bil tudi OK) in odvzeli kri, katere izvidi so bili tudi ok in nobena postavka ni odstopala od normale. Sicer so mi izmerili pritisk 125/65 in puls, ki je bil 48.

Par dni po tem sem obiskal še svojega zdravnika, ki me je dal na odvzem krvi (spet vse OK), na rentgen vratne hrbtenice in UZ vratnih žil. UZ vratnih žil je bil OK, izvid slike (rentgena) vratne hrbtenice pa je pokazal rahlo deviacijo v desno.

Naj še povem, da imam tako službo, da skozi sedim in da skoraj vsak dan čutim nekakšno omotičnost (npr. občutek polne glave, včasih rahlo zanašanje med hojo, kar naenkrat se mi za par sekund zavrti, občutek, da sem kot »cunja«, itd.). Omotičnost je praktično stalno prisotna.

Kaj bi lahko bil vzrok tega po vašem mnenju?
Ne morejo in ne morejo mi ugotoviti, stanje pa se nikoli ne izboljša.

Najlepša hvala že v naprej za vaš odgovor in pomoč.

Lepo pozdravljeni!

Kolikor vem o vrtoglavici, sem napisala v odgovoru Meti (tukaj: …), za strokovni nasvet pa vas usmerjam na forum: .
Vaje za vratno hrbtenico (večkrat na dan, zlasti med sedečim delom za računalnikom) pa gotovo že izvajate, kajne?

Vse dobro!
Veronika

Naj dodam še to…pravkar sem prišel iz malice…bil sem v menzi in tam se mi je zgodilo sledeče:

Že ko sem si ogledoval meni (kaj bom izbral) se mi je začelo malce vrteti. Potem sem se s pladnjem normalno vsedel k mizi. Medtem, ko sem začel jesti pa šok: kar naenkrat se mi je začelo vrteti, srce mi je začelo močno in hitro razbijati, oblil me je pot (predvsem čelo) in roke so se mi tresle. Nato se je stanje umirilo, čez čas (še preden sem končal jesti) pa spet isto (ponovitev). No saj hrano sem vso pojedel, vendar počasi in z muko. Nisem pa hotel nič reči, sem bil samo tiho, ker je bil sodelavec z mano pri mizi.

Kaj bi to lahko bilo? Panični napad?

Prosim za pomoč.

Hvala in lp,

Žiga

Ja, lahko … Več: in .

LP!

Priporočam vam odličen komplet (priročnik in CD o paniki in njenem obvladovanju ter CD za sproščanje), katerega avtor je dr. Klemen Rebolj, spec. psihiater. Komplet je mogoče kupiti v nekaterih lekarnah. Obiščite spletno stran društva DAM in forum, kjer se lahko pogovorite z osebami z enakimi težavami.

New Report

Close