omotičnost
Pozdrav.
Spet vas moram malo povprašati. Večkrat imam probleme z vrtoglavico. Stara sem 28 let. Danes sem se zbudila vsa omotična, vrtelo se mi slučajno glih ni. Sem pa bila oz. sem še omotična, previdno se moram prestavljati, glava me boli in oči, pa še slabo mi je. Omotičnost čutim predvsem na ta način, da imam kot zdrogirano glavo in občutek kot da se mi bo zdej zdej začelo vrteti.
Pa me zanima, kaj je najpogostejši vzrok za to? Kaj menite?
Sem že bila večrat pri zdravniku, kri v celoti vredu, ekg tudi, pa ne vem več kako si naj pomagam ker en dan v mesecu se mi sigurno vrti oz. ga moram preležati.
Pa še to. Imela sem že 3 klope, vendar sem danes imela klopa v roki (živalskega), da me je kar zabolelo, ko sem ga potegnila ven. Ali me mora še to kaj skrbeti?
Hvala za kak nasvet oz. odgovor.
Kar zadeva omotice, so te zelo “splošna” težava in jo je težko povezati s točno določeno težavo, (sploh če je to edini simptom)…jutranje vstajanje na še dodatno rado naredi omotične 🙂 Ob vrtoglavicah bi morda imeli kaj koristi od specilista za ušesa, nos in grlo-ORL.
Kar zadeva klope pa velja isto kot za vse-opazovanje glede morebitnega obročastega izpuščaja.
Lep pozdrav!
Pozdravljeni!!
Imam vprašanje.Marca sem imela hudo vneto desno uho in takrat so se mi začele predvsem ponoči kar naenkrat pojavljati močne vrtoglavice. Kri je bila vredu, pritisk tudi. Osebna zdravnica me je nato poslala na ORL, kjer so mi pregledali sluh in sprožali umetne vrtoglavice – ugotovili so, da vrtoglavice niso posledica vnetja ušesa, da je ravnotežje enakomerno. Od takrat naprej teh vrtoglavic niti ni več, sem pa skoraj vsak dan zelo omotična – imam tak občutek kot, da se mi bo vsak čas začelo vrteti; sploh v večerih. Popijem zadosti in tudi prehrano imam normalno; nisem na nobeni dieti ali kaj podobnega; prav tako nimam nobenih alergij (tudi to so preverili). Tega me je kar malo strah, saj je stvar zelo neprijetna in zdaj že vsak ko se zbudim je prva stvar na katero pomislim, ali se mi bo začelo vrteti danes ali ne…
Mi lahko mogoče kaj svetujete kaj bi to lahko bilo, na koga se lahko obrnem…
Najlepša hvala že vnaprej in lep pozdrav.