Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca omotičnost

omotičnost

Spoštovani G. Rebolj!

Prvo moram pohvaliti rubriko urgenco in pa seveda Vas, ker tako vestno in hitro odgovarjate,kar je na MON-u redko, čeprav vem da se trudijo po najboljših močeh….torej hvala vam in ostalim.

Torej moje težave so….stara sem 29 let in že dva tedna opažam da imam rahle vrtoglavice ponoči, čez dan pa sem rahlo omotična…naj omenim še da delam 8 ur/dan za računalnikom in sem vedno v prisilni drži…tukaj pa se pojavi še ena težava….kajti z pojavom vrtoglavice in omotičnosti so se mi pojavile še težave z vidom…kako naj razložim? Enostavno ne prenesem hitrih premikov, ker enostavno ne morem tako hitro izostriti sliko in to me pošteno živcira.? To opažam zadnja dva tedna, naj omenim da ne nosim nobenih očal, morda bi bilo dobro obiskati oftamologa? Vendar pa me skrbi še nekaj drugega…res je da se zdravnikov bojim….pa očitno bom morala iti do njega, kajti do zdaj bi morale vrtoglavice verjetno že izginiti…glavobole imam občasno, čeprav mi je nevrolog že kar nekaj let nazaj rekel da imam migrene….in ločim med migreno in tenzijskim glavobolom…zdaj pa še strah….pred 3 tedni sem imela klopa pod kolenom….flek se ni pojavil, pa vendar je možno, da je to povezano z vrtoglavicami, motnjami vida? Drugače se počutim uredu, brez vročine, brez slabosti, brez bolečin v sklepih…
Najlepša hvala za vaš trud in odgovor!

Hvala! Zdravnikov se vam ni treba bati 🙂 ! Večja informiranost ljudi o okužbah, ki jih prenašajo klopi, je prinesla tudi precej strahu. Opis težav ne izgleda kot ena od tistih bolezni, ki jih lahko dobimo s klopom (borelija – obročast izpuščaj oz. klopni meningoencefalitis, ki poteka z vročino, prizadetostjo, hudim glavobolom). Možni razlogi bi bili lahko enostavno utrujenost vsaj kar se tiče vida (oz. z migreno, ce temu sledi glavobol), lahko bi bile težave povezane z vratno hrbtenico, morda slabokrvnostjo… Poskusite lahko s pravilno držo pri sedenju, med gledanjem v ekran večkrat sprostite oči s pogledom v daljavo, če ne uspe, se le oglasite na pregled, podobne težave imajo lahko številne vzroke.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Najlepša hvala za hiter odgovor in vse najlepše naprej!:))

New Report

Close