Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina omotica, utrujenost

omotica, utrujenost

Pozdravljeni!

 

Ali se lahko nivo železa/hemoglobina v 3-4 mesesij korenito spremeni?

Naj malo opisem situacijo, pred pol leta sem rodila, v sredini nosecnosti so ugotovili slabokrvnost, jemala sem tbl Tardyferon 80mg, po porodu naj bi z njimi nadaljevala vendar sem zardi tezav s hudimimi krci v crevesju z njimi prenehala, opravila sem kontrolmi pregled krvi, vrednosti ne vem je pa osebna dr rekla da so vrednosti okj in da zdravil ne potrebujem vec. Kri sem oddala v januarju; vmesno obdobje je bilo okj; sedaj pa en mesec ponovno opazam vecjo utrujenost (spim dovolj), omotico oz. obcutek telesne osvohnelosti pri rekreaciji (hoja, lahka vadba itd) in se vsaj uro ali dve po tem tezko pridem k sebi, pogostejsi glavoboli, med razmisljanjem se mi glava “zablokira” oz potrebujem cas da se spomin nazaj kaj sem zelela kot neka megla.
Sama sem pomislila na pomanjkanje zeleza ker je bilo med nosecnostjo podobno vendar sem takrat stanje pripisovala sami nosecnosti; sedaj pa sem v dilemi kako naprej? ne vem kako hitro se lahko krva slika spremeni, da ne klicem po nepotrebnem v zd.

 

Hvala za odgovor!

Zdravo, če so zaloge železa nizke se seveda lahko ni o hemoglobina tudi v 3 mesecih lahko tako spremeni, da to ppazite na počutju, še posebno če železo izgubljate še naprej (recimo menstruacije). Ker pa je so izredno enostavno ugotoviti je seveda skoda izgubljati cas z ugibanjem, v laboratoriju je z odvzemom krvi to možno ugotoviti takorekoč takoj

lep dan

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close