Omotica, pritisk v glavi
Spoštovani,
nekje 3 mesece po porodu se mi je z prvim dnem menstrualnega ciklusa pojavila omotica v glavi (občutek pijanosti, občasni pritisk v sencah) kar sem pripisala visokemu pritisku. Pritisk je res bil visok (170/99), vendar se je 2 dneh normaliziral, občutek pa je ostal. Ker sem neprestanoma o tem razmišljala me je začela dajati panika (oblivanje vročinje, siljenje na bruhanje in občutek izgube tla pod nogami) sem odšla k dežurnemu zdravniku. Pritisk, EKG, test za možgane bp. Zdravnica je rekla, da gre za tenzijski glavobol, zaradi stresa (prva 2 meseca nismo skoraj NIČ spali, saj je imela dojenčica hude kolike) in da predlaga pregled ščitnice. Vse to mi ponovno ni dalo mira in je v meni vzbujalo tesnobo, zato sem šla na samoplačniški pregled UZ, vse bp. Osebna zdravnica je naredila tudi celotno krvno sliko in zadeva je minila. Kakšen dober mesec pa ponovno ista zgodba z prvim dnem menstrualnega ciklusa, s tem da še vedno traja. Vmes sem se sekirala zaradi ene druge zdravstvene zadeve, kjer sem šla na samoplačniški pregled in je bilo vse ok. Naročila sem se pri nevrologu, ki je opravil splošen pregled, vse bp in me naročil na mr. Začela me je oblivati vročina, zamišljati sem si pričela spet najhujše scenarije, saj mi ni jasno zakaj me je naročil na mr, rekel je da po protokolu. Naj povem, da se s takimi mislimi borim že vrsto let, vendar so postale hujše po porodu. Konstantno preglejujem telo, si postavljam diagnoze in se sekiram. O tem še nisem govorila, saj me je sram ampak me vse to ovira v življenju, sploh pa zdaj ko imam dojenčico. Naj povem, da imam zadnje dni tudi “zabasanost” ušes, občutek polne glave pa je prisoten ves čas. Težave imam z hrbtenico, skolioza. Prosim za Vaš odgovor. Lp
Zdravo, kar zadeva glavobol, je tenzijski glavobol zelo možna diagnoza, na splošno pa mislim, da potrebujete predvsem psihološko obravnavo, morda bo s primerno terapijo težava povsem obvladljivq že pri osebnem zdravniku, vsekakor pa se o tem pogovorite z njim. Težava je zelo pogosta in prav nič sramotna. Lep pozdrav
Draga Mani92, če smem dodati lonček k vašemu vprašanju – stara sem sicer 52, a se zadnjih 6 let prav tako borim s hudo anksioznostjo. Tudi jaz se prestrašim vsake spremembe na telesu. Hodila sem že na terapije, pa k psihiatrinji … kaj pa vem, po pogovoru sem vedno mirna, potem pa spet udari. Za zdaj dokončne rešitve na žalost še nisem našla.
Je pa to res precej pogosta težava, povejte osebni zdravnici, sem prepričana, da vam bo pomagala z nasvetom.
Srečno!