Najdi forum

Omotica in glavobol

Pozdravljeni!

Zadnje dva meseca imam nekakšen občutek omotice in težke glave. Omotica ni vedno enako izrazita, prav tako ne glavobol. Glavobol navadno čutim v zadnjem delu glave, pogosto pa izžareva tudi v področje senc in čela. Dnevi, ko je vse BP so v teh dveh mesecih zelo redki. Že dolgo časa imam težave s hrbtenico (genetsko + lažja poškodba), zato me zanima ali je vzrok za omenjene težave lahko v hrbtenici.

Leta 2015 sem bi na slikanju hrbtenice izvid pa se glasi takole:
CERVIKALNO: Izravnana cervikalna lordoza od C4 do C7, lomljena os v sagitalni ravnini med C3 in C4 (2mm), začetna degenaracija i.v. diskusov od C4 do C7. TORKALNO: Poudarjena torklana kifoza. Sicer v segmentih torkalne hrbtenice ni rtg znakov patoloških sprememb. LUMBALNO: Izravnana lumbalna lordoza. Degeneracija i.v.diskusa med L5 in S1.

Star sem 35 let ter imam pretežno sedeče in dokaj stresno delo. Veliko časa preživim tudi v avtomobilu.

Zanima me ali menite, da bi mi vaše terapije lahko pomagale.

Hvala za odgovor in lep pozdrav, Gašper!

Pozdravljeni,

lomljena os v predelu C3-C4-C5 velikokrat povzroča precej nenavadne občutke. Gre za cono t.i. srednjega vratnega ganglija, katere posledica je t.i. vegetativna distanija.
Glavna vzroka za nastanek te spremembe sa stres (ki povzroči zakrčenost mišic) in prisiljena drža.
S tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere.
http://www.mo-gy.si/ordinacije-5/

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close