omotica
Lepo pozdravljeni.
Star sem 42 let in imam težavo da sem stalno omotičen in to ne od alkohola ker ne pijem bil sem seveda pri zdravniku in naredil vsa testiranja od vseh krvnih preiskav in urina, nevrologa in je vse bp Moran poudariti da imam ženo in enega sina ,da sem zaposlen in da mi dnevi potekajo dokaj normalno razen te omotice,vcasih se mi pojavi nekaksna tesnoba strah pred jutrajšnim dnem in nato kod da nimam več volje do življenja ne pomišlajam na samomor ampak to me moti
ničesar se mi ne ljubi in mi je vse težkoZato sem šel nazaj k zdravniku in ta mi je dal tablete Xanax 0,5mg in glej kot po čudežu.sem se dobro počutil,vendar sem prebral da to povzroča odvisnost.Zanima me koliko časa jih lahko jem da ne postanem odvisen od njih.
Lep pozdrav
Spoštovani Zoran,
odvisnost se razvije pri različnih ljudeh po različnem času, načelno anksiolitikov ne priporočamo na daljšo dobro brez vmesne prekinitve jemanja, ali pa kot občasno pomoč za toliko časa, dokler se ne razreši osnovni problem, ki ste ga vi sami povsem dobro opredelili. Ker navajate deloma tudi depresivno simptomatiko, bi veljalo anksiolitik nadomestiti z antidepresivom. Izbira zdravil je pestra, tu se bo najbolje znašel psihiater za katerega ne potrebujete posebne napotnice.
Živjo Zoran
Imela sem iste težave, kot ti tako, da sem že kot danes razmišljala kako bo jutri. To me je zelo morilo tako, da sem z živci bila že čisto na koncu od strahu. Imela sem neznosne hude vrtoglavice tresanje notranjega dela telesa, nespečnost, dušilo me je, imela sem občutek, da imam sapnik zaprti, tako, da me je bilo strah še jesti, ker sem imela občutek, da se bom vsak čas zadavila, in od tega strahu mi je prišlo v glavo, kot, da mi se bodo obrnili možgani. Zelo zelo je ta zadeva huda.Šla sem psihijatru, ki je resnično videl, da sem že skoraj na tlehu, in mi je pomagal samo jaz od zdravil sem dobila Ladiomil25mg Lexsaurin6mg in Fluzepan30mg. Tako, da po tem zdravilih se počutim zelo dobro razen sem se malo preveč zredila, bolje to kot pa trpeti. Jaz se isto bojim, da ne bom odvisnica od teh tablet ampak povem, da brez njih ne morem biti, po vsej verjetnosti sem se zelo navadila na njih. Sem probala že počasi zmajnševati zdravila pa mi ne uspeva po vsej verjetnosti, da sem že tako daleč, da sem že odvisna od njih. Tebi pa želim vso srečo in zdravo življenje.
Magda