Najdi forum

ometi ali gips plošče?

Zanima me če je kdo dal v zidani hiši namesto ometov gips plošče? Ali pa vsaj delal primerjavo tega – cenovno, po kvaliteti, izolativnosti…

Če ste delali kako? in ali pride to dosti dražje kot če narediš omete?

Hvala za vsak odgovor, namig.

Pri nas so ometi 7€na kvadratni meter. Pa če daš potem še malarju osnovno barvanje in kitanje te pride še 4€, skupaj 11€. Na kvadrat. Brez ddv.

Za gips pa zagotovo in preverjeno pod 16€ ni nič, poleg tega, da ga moraš nato še prebelit (prekitajo tisti, ki montirajo). Kar je brez kitanja zagotovo še € ali 2 gor. Skupaj 18€.

Razlika očitna, če to zmnožiš z 620 kvadrati za tako enodružinsko nizkopritlično hišo. Če pa znata prebelit sama….

Za naše konce slovenije.

Vaši konci pa so, če ni skrivnost?

lp

A tale cena za gips je po kvadratu z nosilci….???
Tako visoka je ta cena? To je pa res velika razlika..

Hvala.

meni osebno gibs plošče(knauf) niso všeč..imava samo eno sobo pregrajeno z gibs ploščami pa mi deluje vse tako umetno…ko zapreš vrata je tak čuden zvok… meni osebno so ometi in stene iz siporeksa sto krat bolša rešitev..

Jaz imam vse predelne stene iz gips plošč (na vsaki strani stene 2 oblogi) in sem zaenkrat zelo zadovljen, tako z videzom kot s funkcionalnostjo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

MArko, kako misliš na vsaki strani 2 oblogi? A 2 plošči na vsaki strani stene? Obe privijačeni na nosilec ali kako??? Potem pa na drugi strani spet tako, kaj pa vmes???

In zakaj si tako naredil?

Mislila sem tudi zunanje stene – na notranji strani, ne le vmesne stene.

Hvala.

Mene zanima ali moram gipsane plošče prekitat celotno ali samo na spojih in neravnih deli ?

New Report

Close