Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Omejitve vnosa tekočin na letalo in kontaktne leče

Omejitve vnosa tekočin na letalo in kontaktne leče

V zvezi s pravili o omejitvah vnosa tekočin v ročni prtljagi na letalo me zanima, če imate kakšna priporočila za uporabnike kontaktnih leč? Večina tekočin za kontaktne leče, ki sem jih do sedaj uporabljal, je v količinah 120 ali 360 ml (slednja je seveda cenovno ugodnejša), predpisi pa omejujejo vnos do 100 ml. Za ostalo naj bi potniki imeli “zdravniško potrdilo, kjer je razvidno, da potnik nujno potrebuje zdravilo v tej količini pri sebi”.

Problem nastane predvsem pri daljših/medcelinskih poletih, kjer je vmes najmanj en prestop, znatno pa se zakomplicira v primeru izgube oddane prtljage, če v ročni prtljagi nimaš tekočine vsaj za nekaj dni (oz. do odkritja prve trgovine, kjer jih je možno kupiti – kar pa seveda odpade v primeru potovanja v bolj “eksotične” predele).

Zelo enostavna in konkretna odgovora:

1. Kupite lahko tekočino Zeiss ALL-IN-ONE Advance 100 ml
2. Uporaba dnevni leč, kjer ne potrebujete tekočin in so zato zelo primerna za potovanja nasploh

Opis obeh produktov si lahko pogledate na:

Spoštovani,

zanima me, ali na letalu sploh lahko uporabljam enodnevne leče? Nekje sem namreč zasledila, da leč ni priporočljivo uporabljati pri spremembah tlaka (na letalu, v vodi, v zabaviščnih parkih), ker se ti lahko ”prilepijo” in jih ne moreš odstraniti. Ali je to res? Lahko torej uporabljam leče na letalu? Kje oz. kdaj uporaba leč ni priporočljiva?

Hvala za odgovor že vnaprej.

V letalu ustvarjajo (umetno) naravni tlak, kot je na zemlji, tako da vas to ne rabi skrbeti.

Lp.

New Report

Close