Najdi forum

Spostovani!
Lepo bi vas prosila, ce mi lahko poveste koliko vitamina A vsebuje ena kapsula marifit omega3? Glede na to, da sestoji iz ribjega olja, verjetno vitamin A vsebuje. Sem noseca in me skrbi predoziranje.

Pozdravljeni!
Ribje olje seveda vsebuje tudi vitamin A. Koliko tega vitamina vsebuje pa mora biti navedeno na ovojnini in v navodilu za uporabo izdelka. Dovoljena količina tega vitamina je za ženske sicer 4000 i.e. Pri nosečnicah pa je potrebna še dodatna previdnost, zato je dovoljeno jemanje tega vitamina v najmanjšem odmerku, če je to sploh nujno.
Vitamini, ki se raztapljajo v vodi, se hitro izločijo iz telesa. Vitamin A pa je topen v maščobah, zato se dalj časa zadržuje v organizmu in je previdnost toliko bolj na mestu.
Svetujem vam, da vam tam, kjer ste kupili izdalek povedo kaj izdelek vsebuje in kolikšne so količine sestavin. Tega namreč jaz ne vem, ker izdelka nisem našla v bazi podatkov o zdravilih, zato sklepam, da gre za prehransko dopolnilo.
Svetujem vam tudi, da razmislite o čim bolj zdravi in raznoliki prehrani in da se izognete raznim dobro reklamiranim izdelkom, za katere ni povsem jasno kaj in koliko snovi vsebujejo, pa tudi zagotavljanje varnosti je vprašljivo. Pazljivi bodite.
Lep pozdrav!
Nada Irgolič, mag. farm., spec.

Meni je sicer rekla mag.farmacije, da lahko brez težav jem 2 kapsuli dnevno. To pomeni, da s tem zaužijem nekje 960mg maščobnih kislin, od tega 580epa in 380dha. Imam povišan titer acl protiteles IGg in me skrbi, da bi prišlo do odmrtja ploda. Vem pa, da imajo Omega3 podoben učinek kot Aspirin, če jih uživaš okrog 1000mg. Kako naj izvem koliko vsebujejo vitamina A? Namreč vprašala sem v lekarni pa je rekla, da ne vsebujejo vitamina A, ker če bi, bi pisalo. A piše pa, da vsebujeo ribje olje. Poglejte link http://www.lekarnar.com/izdelki/marifit-omegavit-100-kapsul

Našla sem še tole stran, a to pomeni, da ne vsebuje NIČ vitamina A in C?? http://www.myfitnesspal.com/food/calories/marifit-omegavit-1000mg-omega-3-in-vit-e-174129509

Pozdravljeni!
Opisi izdelkov z ribjim oljem so napisani zelo različno. Pri nekaterih izdelkih je navedeno na primer, da je izdelku dodan ta ali oni vitamin, pri drugih pa ni opisana naravna sestavina izdelka, ker vsebnost posameznih snovi verjetno ni natančno določena s farmacevtskimi preiskavami, kot je to določeno pri izdelkih, ki štejejo med zdravila.
Če vam vaš ginekolog svetuje, da jemljite ribje olje, potem se raje odločite za izdelek, ki je zdravilo in boste tako natančno vedeli in vi in vaš zdravnik, koliko vitamina A vsebuje, predvsem pa, če ga resnično potrebujete.
Svetujem vam, da sami brez zdravnika ne eksperimentirate s samozdravljenjem na lastno pest in da se strogo držite zdravnikovih navodil.
Lep pozdrav!
Nada Irgolič, mag. farm., spec.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close