Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Prehrana in varnost živil Omega 3 .maščobne kisline

Omega 3 .maščobne kisline

Zasledila sem,da so semena industrijske konoplje idealen vir omega 3 MK.Zanima me ali vsebujejo kakšne škodljive stvari-npr. THC? Ali priporočate,da to uživajo doječe mamice?
Katera hrana je še bogat vir Omega 3,razen rib?
Zaradi alergije na mleko,me zanima s katerimi živili lahko nadomestim kalcij v času dojenja ?
Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Pozdravljeni,

Glavni Vir omega 3 maščobnih kislin so ribe in druga morska hrana. Seveda pa jih najdemo tudi v rastlinksih živilih. Veliko jih je v lanenem olju, nahajajo se pa tudi v orehih, temno zeleni zelenjavi, nekaj pa jih je tudi v organsko pridelanih jajcih in govedini.
Olje industrijske konoplje ni ravno običajno v prehrani, sicer pa, če ste ga kje zasledili na policah s hrano, je verjeno tako obdelano, da je primerno za uživanje. Osebno bi vam priporočila raje zgoraj omenjene vire.
Kalcij lahko nadomestite tudi z uživanjem polnovrednih žit, stročnic (soja, fižol, čičerika, leča), zelene listnate zelenjave, nekaj ga je tudi v jajcih in mesu, pa tudi v sardelah in lososu.
Vaša prehrana mora biti dovolj raznolika in pestra, da pridobite ustrezno količino kalcija.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

Veliko sem prebrala o lanenem olju, ki je biološko pridelano. Baje vsebuje veliko nenasičenih maščobnih kislin in je tudi preventiva proti nastanku tumorjev. Pomaga tudi starejšim psomin mačkam.

Sama jem Omego 3 plus z osmimi nenasičenimi maščobnimi kislinami. Pomagala mi je preprečit veliko zdravstvenih težav. Moji babici je pomagala premagat migrenske glavobole. Je super stvar.

New Report

Close