Omega 3 in rak na debelem črevesju,..
Zelo dobri rezultati so se pokazali pri zdravljenju različnih vrst bolezni, od raka do bolezni srca in ožilja kot tudi pri psihiatričnih stanjih. Pred kratkim so univerzitetne študije v Frankfurtu pokazale, da OMEGA-3 maščobne kisline varujejo pred rakom debelega črevesja. Pravzaprav je raziskovalka Angela Jordan povdarila, da so preprečevalni efekti bili najbolj vidni pri ponavljajoče se hitrorastočih celicah.
Rezultati z Omega-3 so bili objavljeni na Digestive Disease Week Conference (Orlando, Florida) -internet stran:
http://www.ddw.org
veliko raziskav in dognanj: http://www.medscape.com
Raziskave pa so pokazale, da Omega-3 ni samo za borbo z rakom na debelem črevesju ampak so bili zelo dobri efekti pri prostati, raku na prsih in trebušni slinavki.
Med testiranjem na rakavih celicah na debelem črevesju so ugotovili, da ustavijo rast vseh malignih celic v 72 urah in poleg tega povzročijo odmrtje nekaterih visoko agresivnih celic (COLO-320).
Lep pozdrav.
Andreja
Spoštovani Dejan 31!
Lepo prosim, če mi poveste vašo starost, diagnozo, potek preiskav in bolezni.
Sam sem star 34 let in sem pred približno tremi leti opazil svežo kri na blatu, ki je trajala nekaj dni, nato pa kako leto v redu. Potem se je zopet pojavilo, zdravnica je krivdo pripisala notranjim hemeroidom in mi rekla, da zaenkrat še ni nujen globlji pregled, ker sem še mlad, da o raku še ne more biti govora.
Kaka dva tedna nazaj pa se mi je pojavila rahla pekoča bolečina v predelu popka, ki je več ali manj skozi prisotna, je pa prejšnji teden za par dni izginila in se tri dni nazaj zopet pojavila. Sama bolečina je zelo rahla, včasih se je tudi ne zavem. Najhujši pa je strah pred rakom, saj se mi zdi, da imam določene simptome, ki bi lahko tej diagnozi ustrezali in v smrtnem strahu trepetam, saj je možno, da ja bil začetek raka že takrat, in da se je zdaj razvil.
Zato bi mi prav prišla vsakršna informacija v zvezi z vašim potekom bolezni.
Najlepša hvala za odgovor. Pozdrav,
Max13
Sam nimam raka, ima pa ga moj oče in sicer na pankrasu. Po izkušnjah, ki jih je imel oče (rabili so dobre 4 mesece, da so odkrili raka) vam svetujem, da dobesedno težite svoji osebni zdravnici, da vas pošlje na dodatne raziskave. In nikar se ne pustite odgnati z kakšnimi brezveznimi tableti in izgovori. Drugače pa vam lahko posredujem št. zdravnika, ki vam bo mogoče lahko pomagal. Pišite mi na e-mail.
lp
Dejan
Zdravo!
Želim, da mi posredujete tisti naslov zdravnika, ki ste ga omenili. Sam ne najdem vašega naslova, zato mi, prosim, napišite to na naslov: [email protected]
Hvala in LP,
Max