Najdi forum

Punce, a katera jemlje omega 3 esencialne maščobne kisline v obliki kapsul?
Načrtujem otroka in danes sem iz radovednosti pokukala, če kaj piše v zvezi z nosečnostjo na embalaži teh kapsul. In me je skoraj vrglo na rit, ker piše, naj jih nosečnice jemljejo le po posvetu z zdravnikom.
A se kateri sanja zakaj? Pa saj so te maščobe tudi v ZDRAVI prehrani in skozi trobijo, da kako so potrebne za organizem…
Bom vprašala še Pušenjaka, ampak me zanima, če ima katera od vas s tem kako izkušnjo.

Hvala

Sem uporabila iskalnik pri Pušenjaku in ugotovila, da take kapsule v nosečnosti prej škodijo kot koristijo. Kaj pa pol pišejo tak nonsense na embalažo????

Kolikor jaz vem, obstaja sirup od Medexa z Omega 3 maščobnimi kislinami, ki je namenjen prav nosečnicam, doječim materam in otrokom. In če ne ješ dosti rib, je v nosečnosti koristen.

Joj ne, sem se zatipkala! Hotela sem napisati, da sem pri Pušenjaku prebrala, da take kapsule prej KORISTIJO kot škodijo (ne pa obratno, sem se zgoraj zmotila) in sem se zato jezila, da kaj strašijo s takimi opozorili na embalaži kapsul!

Res je, te omega 3 maščobe pomagajo pri izgradnji možganskih celic, živčevja in vida. Jaz mam sirup od medexa. Ga pa jemljem le občasno, ker imam rada ribe. 🙂 LP

35t

Tudi jaz jem kapsule omega 3, ki jih kupujem v Dm-u, sem poskusila tudi Medexov sirup ampak mi ni pasal, ker je presladek, pa se precej drag je. Zdaj ga kupujem za svojega sina, sama pa uživam omenjene kapsule iz DM-a. Ko sem bla prvič noseča sem jih tudi jedla, ker so menda zelo dobre za razvoj otrokovih možgančkov in tudi za vid. No in zdaj imamo doma res zelo bistro in vedoželjno šestletno glavco:-)! No, najbrž je kaj tudi podedovano:-)) o tem ne gre dvomit, vsekakor pa omega 3 ne škodijo.
Ribe mam tudi jaz zelo rada, jih pa doma redko pripravljam, ker se potem še nekaj dni ne moremo znebiti značilnega vonja.

Sem pa opazila, da imajo v DM-u tudi omega 3, ki pa niso živalskega (modra riba) ampak rastlinskega izvora. Katere so boljše? Tega pa ne bi vedla.

Lepo pozdravljam.

New Report

Close