Najdi forum

“omedlevice”

Lep pozdrav!
Zadnje čase me pestijo težave in iščem pomoč vsepovsod. Tudi na tem forumu sem opazila tematiko, ki se me tiče, zato vas prosim za nasvete in mnenja. Že kakšne tri mesece se mi dogaja, da nenadoma dobim občutek, da bom omedlela, včasih postanem ob tem še mravljinčasta, na koncu ne padem skup, a se tega občutja zelo ustrašim in mi to pokvari cel dan ali dva – stalno me je strah, da bom umrla, da je kakšna huda bolezen, kar nekako prazno glavo imam…To se mi dogaja kar pogosto, 1 do 2 krat na teden. Bila sem pri spl. zdravniku, posumil je na ščitnico in mi dal pregledat kri – vse bp. Rekel je, da če se res kaj ne zgodi (da res omedlim) ni nič hujšega in me poslal domov. Kaj naj zdaj? Tale zadeva me res muči. Sorodniki in prijatelji me tolažijo, da so to živci, kar jim nekako verjamem, saj imam res precej stresno življenje (še ne 3-letna dvojčka na “vrhuncu-?” razgrajaštva, mož se ne zna niti zjeziti, zato večji del bremena vzgoje in seveda gospodinjstva, pa tudi pridelave družinskega proračuna pade name). Rada pa bi najprej izključila organske bolezni, a ne vem h kateremu specialistu oz. na kakšne preiskave naj se sploh odpravim (očitno samoplačniško ?). Hvaležna bom za vaša mnenja ali nasvete. Lp Petra

POZDRAVLJENI PETRA
PREBRALA SEM VAŠE PISMO . VEM DA VAS ZELO SKRBI KAJ JE ,TUDI SAMA SEM IMELA PODOBNE TEŽAVE IN JIH ŠE IMAM .A STE OBISKALI KAJ PSIHIATRA , MISLIM DA STE TUDI PREVEČ OBREMENJENA , KER TO TUDI VPLIVA NA POČUTJE . IMELA SEM ZELO POGOSTE VRTOGLAVICE , OMOTIČNOST INT. VČASI MANJ VČASIH BOLJ POGOSTE .JE PA HUDO KER NIKOLI NISI MIREN ,SKOZ MISLIŠ KAJ ČE SE MI BO PA ZDAJ INT. . MISLIM DA MORAMO KAR MISLIT SAJ BO ŠLO . LEP POZDRAV.

Pozdravljena, Petra !

Na prvi vtis menim, da bi lahko šlo za t.i. panične motnje. Svetujem, da si najprej preberete vsebino odgovora tukaj:

Ocenite, ali se v opisanih težavah najdete. Če menite, da to nikakor ni vaš problem, se spet oglasite in morda bolj podrobno opišite svojo situacijo.

Pogumno v spopad s situacijo, saj iz opisa lahko vidite, da imajo podobne težave tudi številni drugi!

Lepo vas pozdravljam
Veronika

PetraB
Meni je pomagalo da sem opustila slatkor in kavo,boljše spim,se ne rukam
tesnoba v prsih manjša ali ima kdo podobno izkušnjo?
graciela

Meni se je “omedlevanje” zgodilo parkrat, vsakič v podobnih okoliščinah: preobremenjenost doma (utrujenost nasplošno zaradi zelo živahnega majhnega otroka in skrbi za službo), zjutraj nisem jedla, bila sem na nogah vendar nisem hodila (pred blagajno, čakanje na vrsto v trgovini), bilo mi je toplo (preveč oblečena, na soncu) in brez svežega zraka (majhen neprezračen prostor). Skratka – celo nosečnost in še kakšno leto po tem sem se namerno izogibala majhnim trgovinam ali trgovinam nasploh v času, ko je treba dolgo čakat pred blagajno, pazila,da me je raje zeblo kot mi bilo vroče in striktno jedla takoj zjutraj!

New Report

Close